Kakeldoos
CLUBACTIE

CLUBACTIE

FAQ

Vrouw van de akkerbouwer; gedeelde liefde met de bodem

Salade-gefituurd-ei_ Janneke Philippi

Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Lemoncurd

Lemoncurd

Soepkip

Sophine de Sophin

Oma’s creme de caraque

Oma’s creme de caraque

Maud’s eiwit soesjes

Maud’s eiwit soesjes

Rob’s Wafels

Rob’s Wafels

Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue

Aardappel, met spek en ei.

Aardappel, met spek en ei.

Gehaktbal met verstopt eitje

Gehaktbal met verstopt eitje

Bloeiende Boer En Buurt

Statiegeld

Statiegeld

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Kip Kerrie Salade

Wiedewiedebietpiet

Joeufke in de bloome

Soepkip

Qr scanner en BTW bonnetje

Qr scanner en BTW bonnetje

Wereldeidag

Wereldeidag

Soepkip met kruidenbuiltje

Soepkip met kruidenbuiltje

Voor alle liefhebbers van ons ei

Citta Slow

Citta Slow

de wandelaar

Huppelpad

Nieuwe medewerkers

Nieuwe medewerkers

Sophine de sophin

De suikerbiet een zoete verrassing….

Een ei is een interessant en compleet voedingsmiddel, bomvol voedingsstoffen

Voedingsexpert van de European Food Information Council beantwoordt vragen over eieren!

Nederlanders eten steeds meer eieren; inmiddels gemiddeld ongeveer 200 eieren per jaar. De stijgende populariteit van het voedingsproduct is niet vreemd, want een ei heeft veel gezonde eigenschappen en is bovendien goed betaalbaar. We nemen het product onder de loep aan de hand van 4 vragen. We vroegen uitleg aan voedingsdeskundige Raymond Gemen, werkzaam bij de European Food Information Council (EUFIC).

Waarom is een ei een goed idee?

Gemen: “Eieren passen ideaal in een gezond voedingspatroon, ook als je op je lijn let. Als je een koolhydraat-arm dieet volgt, is een ei extra interessant want eieren bevatten vrijwel geen koolhydraten, maar wel veel hoogwaardige eiwitten. Deze zouden het verzadigingsgevoel kunnen vergroten waardoor je na het eten van eieren minder snel weer trek krijgt. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat het eten van eieren daadwerkelijk bijdraagt aan verliezen van lichaamsgewicht. Uiteraard moet gezonde voeding gecombineerd worden met lichaamsbeweging om die kilootjes eraf te krijgen en vooral te houden.”

Zijn eieren gezond en goed voor je huid?

“Een ei is een heel interessant en vooral compleet voedingsmiddel. Bedenk je maar eens, als het ei bevrucht zou zijn geweest dat er dan een compleet kuiken uitkomt. Een ei zit dus bomvol belangrijke nutriënten. Zo is een ei rijk aan hoogkwalitatief eiwit en enkelvoudig onverzadigde vetzuren, en een bron van mineralen en vitamines, waaronder vitamine B2 en E. Deze laatste wordt wel in verband gebracht met een positief effect op de huid, maar dit is niet wetenschappelijk bewezen. Doordat eieren voor een belangrijk deel voorzien in de voedingstoffen die we elke dag nodig hebben, zorgen ze er wel voor dat we goed in balans zijn, en dat gaat weer samen met een gezonde huid.”

Is een ei slecht voor je cholesterol?

“De discussie rondom eieren en cholesterol is al oud maar nog springlevend. Het is echter een mythe: ondanks dat er relatief veel cholesterol in eieren zit, is het wetenschappelijk aangetoond dat het maar voor een zeer minimale verhoging van cholesterol in het lichaam zorgt. Ook is er geen sterk verband tussen het eten van eieren en het krijgen van hart- en vaatziekten. Het is juist verzadigd vet in de voeding dat het lichaamscholesterol verhoogt.

Er zijn wel twee groepen met een iets verhoogd risico: mensen met type-2-diabetes en zogenaamde hyper-responders. Die laatste groep is klein en bestaat uit mensen die gevoeliger zijn voor het eten van cholesterol waardoor hun lichaamscholesterol wel zou kunnen stijgen.”

Hoeveel eieren mag ik eten per week?

“Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig. Op basis van het huidige wetenschappelijke bewijs met betrekking tot het effect op lichaamscholesterol en het risico op hartziekten durf ik met een gerust hart te zeggen dat ‘gezonde mensen’ tot 6 eieren per week kunnen eten. Dit zijn mensen met een gezond lichaamsgewicht die zich houden aan de aanbevelingen voor een gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Vele landen, waaronder de Verenigde Staten,
Scandinavië en Groot-Brittannië, hebben in de afgelopen jaren wel hun
voedingsadvies aangepast en het maximum aantal eieren per week
geschrapt,” concludeert Gemen.

Meer weten over eieren, de gezonde eigenschappen en hoe je een ei gebruikt om een lekker gerecht te koken? Kijk eens op altijdweervooreenei.nl.

Raymond Gemen voedingsexpert EUFIC

Wit ei
Onze kippen zijn wit; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

MergellandEi 2024

Wegens succes binnenkort een andere leuke actie!!!

We hebben een geweldige kortingscode speciaal voor jou.
Scoor 10% bij onze boerderij-ei automaat. Dus, als je nog op zoek bent naar verse, heerlijke eieren, dan moet je zeker een kijkje nemen ;)
×

Ey, hoi!

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app ons deze voor een voucher van het statiegeld.

× Hoe kan ik je helpen?