Shakshuka met brood

Het fijne aan shakshuka is dat bijna iedereen de basis – tomatenblokjes en eieren – wel in huis heeft.

Een ideaal gerecht om restjes groenten op te maken. Voeg bijvoorbeeld eens ui en spinazie toe of maak het met aubergine, paprika en feta.

De day after doen we de shakshuka in de soep of in de quiche. H E E R L I J K

INGREDIËNTEN
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 100 gram witte bonen
  • 100 gram kidneybonen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 halve rode peper of theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel chilipoeder (optioneel, voor de pittige eters)
  • 1 theelepel paprikapoeder (optioneel)
  • 4 eieren
  • Olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Een flinke hand verse, platte peterselie (gehakt, voor de garnering)
SHAKSHUKA MET BROOD
 
  • STAP 1Snipper de ui en snijd de knoflook en de schoongemaakte rode peper fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in kleine stukjes.
  • STAP 2Fruit de ui, peper en knoflook in een beetje olijfolie.
  • STAP 3Bak de paprika kort mee.
  • STAP 4Voeg de tomatenpuree, de bonen en de tomatenblokjes toe en laat dit even pruttelen.
  • STAP 5Voeg de kruiden toe en een beetje zout en eventueel peper naar smaak.
  • STAP 6Maak vier holtes in de saus en breek in ieder gat een ei, probeer de dooiers heel te houden, het oog wil immers ook wat.
  • STAP 7Laat de eieren in 8-10 minuten gaar worden en bestrooi met de peterselie.
  • STAP 8Je kunt de shakshuka zo eten, maar het is ook lekker met warm brood of een salade.
  • Alles
  • Acties & Evenementen
  • In de media
  • Over ons
  • Soepkip
  • Producten
  • Verkooplocatie
MaudLart

december 11, 2024/

Maud werkt sinds najaar '23 bij ons echter ze heeft ook haar eigen bedrijf in de kunst; muurschilderingen,schilderijen, illustraties; MaudLart“…

20 jaar

oktober 18, 2024/

2004-2024: 20 jaar kippenboer!! Reden voor wat lekkers te bedenken rondom ons ei. Dus contact gezocht met kookboekenauteur en foodstyliste…

Wereld-eidag 2024

oktober 9, 2024/

Wereldeidag Actie bij Boer-der-Ei in Eckelrade Op zaterdag 12 oktober viert Boer-der-Ei in Eckelrade *Wereldeidag* met speciale acties. Bezoekers krijgen…

Geen PFAS

september 3, 2024/

Geen PFAS MergellandEieren worden met regelmaat onderzocht op PFAS/PFOS Via allerlei berichten in de media lijkt het dat in alle eieren…

Laad meer

End of Content.

Marco Bakker & Douwe Bob

bij MergellandEi

en een heelijk rauw eitje glijdt verder :)

24 kitchen

met Wim Ballieu

De Vlaamse kok Wim Ballieu steekt in de nieuwe reeks "De Streken van Wim" de grens over voor een culinaire roadtrip door Nederland

Antoon

Even van de vluchtstrook

op TikTok deelde Antoon en Carmen een leuk bericht bij een super hippe boer ;)

De Limburger-Voila

Voila

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Citta Slow

Gemeente Eijsden-Margraten

verbinden verwennen vertellen

Kippenboerin

De Limburger

Imago van het kippenei moet beter

Wit ei
Onze kippen zijn wit en hebben witte oren; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Lokale verkoop Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

keurmerken
×

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app deze dezelfde dag.  U ontvangt daarna een voucher van het statiegeld .↵

× Whats app & statiegeld