Het fijne aan shakshuka is dat bijna iedereen de basis – tomatenblokjes en eieren – wel in huis heeft.
Een ideaal gerecht om restjes groenten op te maken. Voeg bijvoorbeeld eens ui en spinazie toe of maak het met aubergine, paprika en feta.
De day after doen we de shakshuka in de soep of in de quiche. H E E R L I J K
INGREDIËNTEN
- 400 gram tomatenblokjes
- 100 gram witte bonen
- 100 gram kidneybonen
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 halve rode peper of theelepel cayennepeper
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel chilipoeder (optioneel, voor de pittige eters)
- 1 theelepel paprikapoeder (optioneel)
- 4 eieren
- Olijfolie
- Zout naar smaak
- Een flinke hand verse, platte peterselie (gehakt, voor de garnering)
- STAP 1Snipper de ui en snijd de knoflook en de schoongemaakte rode peper fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in kleine stukjes.
- STAP 2Fruit de ui, peper en knoflook in een beetje olijfolie.
- STAP 3Bak de paprika kort mee.
- STAP 4Voeg de tomatenpuree, de bonen en de tomatenblokjes toe en laat dit even pruttelen.
- STAP 5Voeg de kruiden toe en een beetje zout en eventueel peper naar smaak.
- STAP 6Maak vier holtes in de saus en breek in ieder gat een ei, probeer de dooiers heel te houden, het oog wil immers ook wat.
- STAP 7Laat de eieren in 8-10 minuten gaar worden en bestrooi met de peterselie.
- STAP 8Je kunt de shakshuka zo eten, maar het is ook lekker met warm brood of een salade.