Kakeldoos

FAQ

Vrouw van de akkerbouwer; gedeelde liefde met de bodem

CLUBACTIE

CLUBACTIE

Salade-gefituurd-ei_ Janneke Philippi

Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Lemoncurd

Lemoncurd

Soepkip

Sophine de Sophin

Oma’s creme de caraque

Oma’s creme de caraque

Maud’s eiwit soesjes

Maud’s eiwit soesjes

Rob’s Wafels

Rob’s Wafels

Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue

Aardappel, met spek en ei.

Aardappel, met spek en ei.

Gehaktbal met verstopt eitje

Gehaktbal met verstopt eitje

Bloeiende Boer En Buurt

Statiegeld

Statiegeld

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Kip Kerrie Salade

Wiedewiedebietpiet

Joeufke in de bloome

Soepkip

Qr scanner en BTW bonnetje

Qr scanner en BTW bonnetje

Wereldeidag

Wereldeidag

Soepkip met kruidenbuiltje

Soepkip met kruidenbuiltje

Voor alle liefhebbers van ons ei

Citta Slow

Citta Slow

de wandelaar

Huppelpad

Nieuwe medewerkers

Nieuwe medewerkers

Sophine de sophin

De suikerbiet een zoete verrassing….

Shakshuka met brood

Het fijne aan shakshuka is dat bijna iedereen de basis – tomatenblokjes en eieren – wel in huis heeft.

Een ideaal gerecht om restjes groenten op te maken. Voeg bijvoorbeeld eens ui en spinazie toe of maak het met aubergine, paprika en feta.

De day after doen we de shakshuka in de soep of in de quiche. H E E R L I J K

INGREDIËNTEN
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 100 gram witte bonen
  • 100 gram kidneybonen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 halve rode peper of theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel chilipoeder (optioneel, voor de pittige eters)
  • 1 theelepel paprikapoeder (optioneel)
  • 4 eieren
  • Olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Een flinke hand verse, platte peterselie (gehakt, voor de garnering)
BEREIDING
  • STAP 1Snipper de ui en snijd de knoflook en de schoongemaakte rode peper fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in kleine stukjes.
  • STAP 2Fruit de ui, peper en knoflook in een beetje olijfolie.
  • STAP 3Bak de paprika kort mee.
  • STAP 4Voeg de tomatenpuree, de bonen en de tomatenblokjes toe en laat dit even pruttelen.
  • STAP 5Voeg de kruiden toe en een beetje zout en eventueel peper naar smaak.
  • STAP 6Maak vier holtes in de saus en breek in ieder gat een ei, probeer de dooiers heel te houden, het oog wil immers ook wat.
  • STAP 7Laat de eieren in 8-10 minuten gaar worden en bestrooi met de peterselie.
  • STAP 8Je kunt de shakshuka zo eten, maar het is ook lekker met warm brood of een salade.
Wit ei
Onze kippen zijn wit; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

MergellandEi 2024

Wegens succes binnenkort een andere leuke actie!!!

We hebben een geweldige kortingscode speciaal voor jou.
Scoor 10% bij onze boerderij-ei automaat. Dus, als je nog op zoek bent naar verse, heerlijke eieren, dan moet je zeker een kijkje nemen ;)
×

Ey, hoi!

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app ons deze voor een voucher van het statiegeld.

× Hoe kan ik je helpen?