Kakeldoos
CLUBACTIE

CLUBACTIE

FAQ

Vrouw van de akkerbouwer; gedeelde liefde met de bodem

Salade-gefituurd-ei_ Janneke Philippi

Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Lemoncurd

Lemoncurd

Soepkip

Sophine de Sophin

Oma’s creme de caraque

Oma’s creme de caraque

Maud’s eiwit soesjes

Maud’s eiwit soesjes

Rob’s Wafels

Rob’s Wafels

Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue

Aardappel, met spek en ei.

Aardappel, met spek en ei.

Gehaktbal met verstopt eitje

Gehaktbal met verstopt eitje

Bloeiende Boer En Buurt

Statiegeld

Statiegeld

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Kip Kerrie Salade

Wiedewiedebietpiet

Joeufke in de bloome

Soepkip

Qr scanner en BTW bonnetje

Qr scanner en BTW bonnetje

Wereldeidag

Wereldeidag

Soepkip met kruidenbuiltje

Soepkip met kruidenbuiltje

Voor alle liefhebbers van ons ei

Citta Slow

Citta Slow

de wandelaar

Huppelpad

Nieuwe medewerkers

Nieuwe medewerkers

Sophine de sophin

De suikerbiet een zoete verrassing….

Saucijzenstaaf…mmmm

Benodigdheden per 2 staven

  • 2 mergellandeieieren voor in de saucijs
  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram half om half gehakt
  • 100 gram groente: fijngesneden prei, bosuitje, en paprika. 
  • 100 gram soezendeeg (meng dit door het gehakt. Klinkt raar, maar probeer het uit!)
  • 75 gram paneermeel
  • 1 verpakking bladerdeeg ( tante Fanny) of diepvriesverpakking (maar deze laatste is minder lekker)
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 afgestreken theelepel zout
  • 1 eitje om de bovenkant van de staven in te smeren


Bereiding;

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak het soezendeeg (1/3 deel van dit recept) en laat dit afkoelen. Bladerdeeg van tante Fanny is 40 x 24 cm. Snij het in de lengte in twee delen. Hiervan kun je 2 lange gehakt-staven maken. Je kunt met diepvries bladerdeeg dit ook namaken.
  2. Meng de ingrediënten voor het gehakt in een kom.
  3. Leg een kant van het bladerdeeg over de vulling. Smeer wat gekluts ei over de rand. Rol de andere kant van het bladerdeeg over het gehakt over het uiteinde van het bladerdeeg. Het ei lijmt de boel straks aan elkaar. 
  4. Draai de staaf om. De bovenkant wordt nu de onderkant. Vouw de uiteinden  naar binnen. Smeer de bovenkant van de saucijzenstaaf in met wat ei.
  5. Maak op dezelfde manier de tweede gehaktstaaf. 
  6. Bak de saucijzenstaaf in ca 22-27 minuten mooi goudbruin in de oven.

Het recept komt van CarolaBaktZoethoudertjes.nl. Kijk hier eens voor andere lekkere gerechten!

Wit ei
Onze kippen zijn wit; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

MergellandEi 2024

Wegens succes binnenkort een andere leuke actie!!!

We hebben een geweldige kortingscode speciaal voor jou.
Scoor 10% bij onze boerderij-ei automaat. Dus, als je nog op zoek bent naar verse, heerlijke eieren, dan moet je zeker een kijkje nemen ;)
×

Ey, hoi!

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app ons deze voor een voucher van het statiegeld.

× Hoe kan ik je helpen?