Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Janneke Philippi
Dit recept "Friseesla met gefrituurd ei en knoflookdressing "komt uit haar boek Salade.
Salade-gefituurd-ei_ Janneke Philippi

Ingrediënten (2 personen)

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • ½ teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • ¼ krop frisee sla
  • 75 gram bloem
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • olie om te frituren
  • 25 gram panko (Japans grof paneermeel)

 

Met dank en toestemming gepubliceerd 

Bereidingswijze: (een recept van Janneke Philippi originele link )

Breng een steelpan met water aan de kook. Leg de eieren in het kokend water en kook ze in 5 minuten halfzacht.

Klop intussen een dressing van de mayonaise, de yoghurt en 2 eetlepels water. Rasp of pers de knoflook erboven en breng op smaak met zout en peper.

Snipper de sjalot. Maak de sla schoon en scheur grof. Meng de sla met de sjalot en de dressing. Verdeel de salade over 2 borden.

Klop een glad en dik beslag van 50 gram bloem, de kerrie, een beetje zout en 60-75 ml water.

Verhit de frituurolie tot 180 ºC. Giet de eieren af en laat ze schrikken onder stromend koud water. Pel ze voorzichtig, of bewaar ze in een schaal water voor later. Strooi de rest van de bloem op een bord, en strooi de panko op een tweede bord. Rol de eieren door de bloem en haal ze vervolgens door het beslag. Rol ze dan stevig door de panko, zodat ze rondom goed gepaneerd zijn.

Frituur de eieren in de hete olie in 1-1½ minuut goudbruin en krokant. Halveer 1 ei en zet de helften rechtop in de salades. Leg op elk bord nog een heel gefrituurd ei.

  • Alles
  • Acties & Evenementen
  • In de media
  • Over ons
  • Soepkip
  • Producten
  • Verkooplocatie
MaudLart

december 11, 2024/

Maud werkt sinds najaar '23 bij ons echter ze heeft ook haar eigen bedrijf in de kunst; muurschilderingen,schilderijen, illustraties; MaudLart“…

20 jaar

oktober 18, 2024/

2004-2024: 20 jaar kippenboer!! Reden voor wat lekkers te bedenken rondom ons ei. Dus contact gezocht met kookboekenauteur en foodstyliste…

Wereld-eidag 2024

oktober 9, 2024/

Wereldeidag Actie bij Boer-der-Ei in Eckelrade Op zaterdag 12 oktober viert Boer-der-Ei in Eckelrade *Wereldeidag* met speciale acties. Bezoekers krijgen…

Geen PFAS

september 3, 2024/

Geen PFAS MergellandEieren worden met regelmaat onderzocht op PFAS/PFOS Via allerlei berichten in de media lijkt het dat in alle eieren…

Laad meer

End of Content.

Marco Bakker & Douwe Bob

bij MergellandEi

en een heelijk rauw eitje glijdt verder :)

24 kitchen

met Wim Ballieu

De Vlaamse kok Wim Ballieu steekt in de nieuwe reeks "De Streken van Wim" de grens over voor een culinaire roadtrip door Nederland

Antoon

Even van de vluchtstrook

op TikTok deelde Antoon en Carmen een leuk bericht bij een super hippe boer ;)

De Limburger-Voila

Voila

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Citta Slow

Gemeente Eijsden-Margraten

verbinden verwennen vertellen

Kippenboerin

De Limburger

Imago van het kippenei moet beter

Wit ei
Onze kippen zijn wit en hebben witte oren; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Lokale verkoop Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

keurmerken
×

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app deze dezelfde dag.  U ontvangt daarna een voucher van het statiegeld .↵

× Whats app & statiegeld