Peren-walnoot cake

Wat doe je op een druilerige dag? Bakken, niet in de tent maar voor je vent of jezelf :)).

Ik had zin in een cake met peren en walnoten en kwam dit recept tegen. Omdat het beslag wat stug was heb ik er wat citroensap ( heel klein beetje) en wat zelf gemaakte walnoten graanjenever bij gekiept ;). Het resultaat was een half aangesneden dampende heerlijke cake, omdat we het geduld niet hadden om de cake te laten afkoelen. Lekker lekker dus, bij deze;

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 250 gram ongezouten roomboter + extra voor invetten bakvorm
  • 250 gram suiker + 2 eetlepels extra
  • 1 snufje zout
  • 3 of 4 peren
  • 250 gram bloem met half zakje backin of 250 gram zelfrijzend bakmeel 
  • rasp of klein beetje sap van citroen
  • 100 gram gehakte of gemalen walnoten( ik maal de walnoten fijn met de staafmixer)
  • handje amandelen of gemalen amandelpoeder
  • zelfgemaakte walnotenjenever ;))

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet je bakvorm in met een beetje boter. Schep er een eetlepel bloem/bakmeel in en verdeel dit goed over de hele vorm – op die manier blijft je cake na het bakken niet/minder aan de vorm kleven.
  • Snij de boter in blokjes en meng dit samen met de suiker in je keukenmachine tot een gladde massa.
  • Voeg een snufje zout toe en vervolgens 1 voor 1 de eieren.
  • Voeg de citroenrasp of -sap en het (bak)meel toe. Spatel de gemalen walnoten en amandelen door het beslag.
  • Het is een vrij stug beslag, dus giet er een klein beetje walnoten jenever bij.
  • Schep het beslag in een ronde vorm.
  • Snij de peren in vieren, verwijder de klokhuizen en schil de partjes. Snij de partjes in de lengte in plakjes. Duw de plakjes in een mooie cirkel in het beslag. Ze mogen elkaar een beetje overlappen. Bestrooi de taart met 2 eetlepels suiker en schuif hem in het midden van de oven.
  • Bak de taart 30 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen, voordat je hem serveert, maar meestal lukt dat hier niet maar het is wel aan te raden.
Blog

Dieren-eieren

FAQ

Het verschil tussen de soepkip en de vleeskip.

FOTOWEDSTRIJD 2020

Yeah!!!!

Bloeiende Boer En Buurt

De Ei-code app

Boeren en Buren

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Einde verkoop bruin ei!

Boeren horen bij Nederland

Onderweag

Meer weetjes…

Gemengd bedrijf Mergellandei; eieren, kippen, bieten, tarwe, mais,

**STOFBADEN** kippig weetje😀

Het stro is van het land en de jonge hennen leggen al weer volop pulle-eikes

EI-les

Maas en Mergelland " Uit 2017"

24 kitchen/Het beste EI van Nederland…..

Kipster, biologische bestrijding

Biologische bestrijding

RTV Maas & Mergelland

Pocheren; een eitje

Slekkendel en Slowfood

Eiwit… maar dan voor de kip

Een ei is een interessant en compleet voedingsmiddel, bomvol voedingsstoffen

Stage bij Mergellandei

De tijd vliegt

Genieten in eigen tuin

De roze doos……….en win eieren!!

Koks weten:

Veel legge noe ech dubbel!!!

In vogelvlucht……

Reactie van een koper: Mooi commentaar!!

GEWOON MOOI

Recepten

Dieren-eieren

Peren-walnoot cake

Lemoncurd met meringue

Broodje Hamburger

Sophine de Sophin

Miserable

Moederdag-tip

Guido’s gevulde eieren

Komkommer met ei salade

Advocaattaart Recept advocaattaart

Shakshuka met brood

Groningse eierballen

Mayonaise…met de staafmixer..binnen een minuut…..een eitje!!

lekker lekker lekker

Lemoncurd

Rob’s Wafels

Oma’s creme de caraque

Maud’s eiwit soesjes

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Rabarbertaart met meringue

Aardappel, met spek en ei.

Gehaktbal met verstopt eitje

Saucijzenstaaf…mmmm

Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Kip Kerrie Salade

Amuse; gevulde eitjes met gerookte forelmousse

Spek en ei actie

Pocheren; een eitje

Wit ei
Onze kippen zijn wit en hebben witte oren; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Lokale verkoop Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

Marco Bakker & Douwe Bob

bij MergellandEi

en een heelijk rauw eitje glijdt verder :)

24 kitchen

met Wim Ballieu

De Vlaamse kok Wim Ballieu steekt in de nieuwe reeks "De Streken van Wim" de grens over voor een culinaire roadtrip door Nederland

Antoon

Even van de vluchtstrook

op TikTok deelde Antoon en Carmen een leuk bericht bij een super hippe boer ;)

De Limburger-Voila

Voila

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Citta Slow

Gemeente Eijsden-Margraten

verbinden verwennen vertellen

Kippenboerin

De Limburger

Imago van het kippenei moet beter

×

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app deze dezelfde dag.  U ontvangt daarna een voucher van het statiegeld .↵

× Whats app & statiegeld