Wat doe je op een druilerige dag? Bakken, niet in de tent maar voor je vent of jezelf :)).
Ik had zin in een cake met peren en walnoten en kwam dit recept tegen. Omdat het beslag wat stug was heb ik er wat citroensap ( heel klein beetje) en wat zelf gemaakte walnoten graanjenever bij gekiept ;). Het resultaat was een half aangesneden dampende heerlijke cake, omdat we het geduld niet hadden om de cake te laten afkoelen. Lekker lekker dus, bij deze;
Ingrediënten
- 6 eieren
- 250 gram ongezouten roomboter + extra voor invetten bakvorm
- 250 gram suiker + 2 eetlepels extra
- 1 snufje zout
- 3 of 4 peren
- 250 gram bloem met half zakje backin of 250 gram zelfrijzend bakmeel
- rasp of klein beetje sap van citroen
- 100 gram gehakte of gemalen walnoten( ik maal de walnoten fijn met de staafmixer)
- handje amandelen of gemalen amandelpoeder
- zelfgemaakte walnotenjenever ;))
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet je bakvorm in met een beetje boter. Schep er een eetlepel bloem/bakmeel in en verdeel dit goed over de hele vorm – op die manier blijft je cake na het bakken niet/minder aan de vorm kleven.
- Snij de boter in blokjes en meng dit samen met de suiker in je keukenmachine tot een gladde massa.
- Voeg een snufje zout toe en vervolgens 1 voor 1 de eieren.
- Voeg de citroenrasp of -sap en het (bak)meel toe. Spatel de gemalen walnoten en amandelen door het beslag.
- Het is een vrij stug beslag, dus giet er een klein beetje walnoten jenever bij.
- Schep het beslag in een ronde vorm.
- Snij de peren in vieren, verwijder de klokhuizen en schil de partjes. Snij de partjes in de lengte in plakjes. Duw de plakjes in een mooie cirkel in het beslag. Ze mogen elkaar een beetje overlappen. Bestrooi de taart met 2 eetlepels suiker en schuif hem in het midden van de oven.
- Bak de taart 30 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen, voordat je hem serveert, maar meestal lukt dat hier niet maar het is wel aan te raden.