Ingrediënten :
- 2 Eieren
- 2Broodjes
- 4 plakjes Ham of bacon
- Verse peterselie voor garnering
- 1 eetlepel Citroensap
- 100 gr Ongezouten boter
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Begin met het maken van de Hollandaisesaus. Smelt de boter in een pan en laat deze even afkoelen. Klop in een andere (hittebestendige) kom de eidooiers met het citroensap boven een pan met zacht kokend water (au bain marie) totdat het mengsel dik en schuimig is. Voeg dan langzaam de gesmolten boter toe terwijl je blijft kloppen totdat de saus dik is. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm (niet heet, anders gaat het schiften).
- Breng een diepe pan met water aan de kook en voeg een scheutje azijn toe. Breek de eieren (kakelverse uiteraard) één voor één in een kopje en laat ze voorzichtig in het water glijden. Pocheer de eieren 3 tot 4 minuten voor een zachtgekookt ei.
- Snijd de broodjes doormidden en rooster ze totdat ze goudbruin zijn.
- Bak de plakjes ham of bacon snel in een hete pan tot ze warm zijn.
- Bouw nu je Eggs Benedict op. Leg op elk bord een geroosterd broodje. Plaats hier twee plakjes ham op, gevolgd door een gepocheerd ei. Schep hierover royaal de Hollandaisesaus en garneer met verse peterselie.
Loat m sjmake!