Ingrediënten (beslag):
- 5 eiwitten
- 50 gr suiker
- 50 gr tarwebloem
- 250 gram poedersuiker
- 150 gram amandelpoeder
Ingrediënten (crème):
- 4 eidooiers
- 125 gr suiker
- 125 ml water
- 1 vanille stokje
- 250 gr boter
- 150 gram amandelpoeder
Bereidingswijze (deeg):
- Klop eiwit en suiker luchtig
- Zeef bloem | amandelpoeder |poedersuiker en meng voorzichtig met het eiwitmengsel. Evt kun je gekonfijte vruchten toevoegen.
- Vet bakplaat in of bekleed met bakpapier. Smeer het deeg erop, ca 0,5 cm.
- Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten op 190 gr C
Bereidingswijze (crème de beurre):
- Suiker met vanillestokje of vanillesuiker in pan laten koken. Laat dit rustig doorkoken tot suiker licht begint te carameliseren ( zeer licht bruin). Dompel de bodem van de pan even in koud water om het kookproces te stoppen
- Klop intussen de eidooiers luchtig tot een schuimende massa.
- Voeg heel voorzichtig het nog warme suikerwater erbij en klop totdat het mengsel koud is.
- Voeg de malse boter toe in kleine stukjes en roer goed door
- Laat dit even afkoelen
Tenslotte :
- Verdeel de afgekoelde koek in 2 stukken.
- Besmeer met de crème de beurre.
- Je kan ook meerdere lagen proberen te snijden van de koek en dan ook de bovenkant afwerken met de crme
- plaats in koelkast en verdeel er wat poedersuiker op voor het serveren.
Loat m sjmake!