Offcanvas

Email

info@mergellandei.nl

Adres

Keerestraat 3 6251 NJ Eckelrade

Bestelling afhalen

Maandag — Vrijdag 10:00 – 12:00

Boer-der_ei-automaat

elke dag 24/7 open

Dan is het een vrije uitloop ei. Lekker vrij in de wei!

Lege trays kunt u vanaf 10 stuks inleveren. Plaats de trays bij een volgende aankoop in het lege vak en maak een foto. App deze naar ons diezelfde dag en U ontvangt binnen 2 werkdagen een voucher.

 Scan de voucher bij de witte boer-der-ei-automaat!(zie foto) Let op! ❝𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐮𝐜𝐡𝐞𝐫 𝐦𝐨𝐞𝐭 𝐢𝐧 𝟏 𝐤𝐞𝐞𝐫 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞𝐞𝐝 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧❞

❝H𝐨𝐞 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐮 𝐬𝐩𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐡𝐨𝐞 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐫❞💰 😄. Bij 14 rekjes maken we er 16 en bij 20 maken we er 24 van. 

Of doneer je trays aan KWF, clubactie of ons huppelpad! 🐓🥚

Lees hier meer

Gemiddeld 75 kcal. Ze staan niet voor niets in de schijf van vijf ennutriscore A. 

Eieren zijn erg gezond.

Kleur letterlijk en figuurlijk toevoegen aan het leven als boer.

We bedachten het huppelpad na een moeilijke periode.

De verbinding wordt steeds sterker tussen boer en buurt door de eigen verkoop. De bloeiende boerenbuurt werd geboren.

Door voordelige eieren op herbruikbare kunststoffen trays te kopen en dan deze te doneren ontstaat er budget voor een MergellandEI wandelpad (voor de huppelende mens, vliegende vogel, bij en vlinder)., insectenhotels en bloeiende akkerranden.

Lees hier het plan.

Edit Template
Kakeldoos

Het verschil tussen de soepkip en de vleeskip.

FOTOWEDSTRIJD 2020

Yeah!!!!

spandoek-huppelpad

Bloeiende Boer En Buurt

De Ei-code app

FAQ

Boeren en Buren

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Einde verkoop bruin ei!

Boeren horen bij Nederland

Onderweag

Meer weetjes…

Gemengd bedrijf Mergellandei; eieren, kippen, bieten, tarwe, mais,

**STOFBADEN** kippig weetje😀

Het stro is van het land en de jonge hennen leggen al weer volop pulle-eikes

Soepkip!

EI-les

Maas en Mergelland " Uit 2017"

24 kitchen/Het beste EI van Nederland…..

Kipster, biologische bestrijding

Biologische bestrijding

Hooien

RTV Maas & Mergelland

Pocheren; een eitje

Slekkendel en Slowfood

Eiwit… maar dan voor de kip

Een ei is een interessant en compleet voedingsmiddel, bomvol voedingsstoffen

Stage bij Mergellandei

Recepten
Rob’s Wafels

Rob’s Wafels

Moederdag-tip

Moederdag-tip

Advocaattaart Recept advocaattaart

SHAKSHUKA MET BROOD

Shakshuka met brood

broodje hamburger

Broodje Hamburger

Miserable gemaakt door MergellandEi tijdens de open dag van de Buurderij Maastricht

Miserable

Saucijzenstaaf…mmmm

Saucijzenstaaf…mmmm

Salade-gefituurd-ei_ Janneke Philippi

Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Lemoncurd

Lemoncurd

Soepkip

Sophine de Sophin

Oma’s creme de caraque

Oma’s creme de caraque

Maud’s eiwit soesjes

Maud’s eiwit soesjes

Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue

Aardappel, met spek en ei.

Aardappel, met spek en ei.

Gehaktbal met verstopt eitje

Gehaktbal met verstopt eitje

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Kip Kerrie Salade

Lemoncurd met meringue

Peren-walnoot cake

Soepkip!

Amuse; gevulde eitjes met gerookte forelmousse

Spek en ei actie

Pocheren; een eitje

Komkommer met ei salade

lekker lekker lekker

Mayonaise…met de staafmixer..binnen een minuut…..een eitje!!

Miserable

Miserable

Ingrediënten (beslag):

  • 5 eiwitten
  • 50 gr suiker
  • 50 gr tarwebloem
  • 250 gram poedersuiker
  • 150 gram amandelpoeder


Ingrediënten (crème):

  • 4 eidooiers
  • 125 gr suiker
  • 125 ml water
  • 1 vanille stokje
  • 250 gr boter
  • 150 gram amandelpoeder

 

Bereidingswijze (deeg):

  1. Klop eiwit en suiker luchtig
  2. Zeef bloem | amandelpoeder |poedersuiker en meng voorzichtig met het eiwitmengsel. Evt kun je gekonfijte vruchten toevoegen.
  3. Vet bakplaat in of bekleed met bakpapier. Smeer het deeg erop, ca 0,5 cm.
  4. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten op 190 gr C

Bereidingswijze (crème de beurre):

  1. Suiker met vanillestokje of vanillesuiker in pan laten koken. Laat dit rustig doorkoken tot suiker licht begint te carameliseren ( zeer licht bruin). Dompel de bodem van de pan even in koud water om het kookproces te stoppen
  2. Klop intussen de  eidooiers luchtig tot een schuimende massa.
  3. Voeg heel voorzichtig het nog warme suikerwater erbij en klop totdat het mengsel koud is.
  4. Voeg de malse boter toe in kleine stukjes en roer goed door
  5. Laat dit even afkoelen


Tenslotte :

  1. Verdeel de afgekoelde koek in 2 stukken.
  2. Besmeer met de crème de beurre.
  3. Je kan ook meerdere lagen proberen te snijden van de koek en dan ook de bovenkant afwerken met de crme
  4. plaats in koelkast en verdeel er wat poedersuiker op voor het serveren.

Loat m sjmake!

Marco Bakker & Douwe Bob

bij MergellandEi

en een heelijk rauw eitje glijdt verder :)

24 kitchen

met Wim Ballieu

De Vlaamse kok Wim Ballieu steekt in de nieuwe reeks "De Streken van Wim" de grens over voor een culinaire roadtrip door Nederland

Antoon

Even van de vluchtstrook

op TikTok deelde Antoon en Carmen een leuk bericht bij een super hippe boer ;)

De Limburger-Voila

Voila

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Citta Slow

Gemeente Eijsden-Margraten

verbinden verwennen vertellen

Kippenboerin

De Limburger

Imago van het kippenei moet beter

Wit ei
Onze kippen zijn wit; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

MergellandEi 2024

×

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app deze dezelfde dag.  U ontvangt daarna een voucher van het statiegeld .↵

× Whats app & statiegeld