Maud’s eiwit soesjes

Wilt u iets zoet van kakelverse eiwitjes?

benodigheden:

  • 4 eiwitten (neem verse mergellandeieren!)
  • 120 gram poedersuiker
  • 120 gram witte/donkere basterdsuiker
  • een mixer
  • een spuitzak
  • een ovenplaat + oven

(als u geen basterdsuiker heeft kan gewone kristalsuiker ook)

en dan aan de slag:

 

splits de eiwitten en doe de eiwitten in de kom van de mixer. Mix het ei heel even en voeg dan de 120 gram lichte en witte basterdsuiker eraan toe (rustig). Mix het dan 20 minuten tot je pieken kan trekken. Doe het beslag in de spuitzak en maak er iets leuks van! dan verwarm je de oven voor op 100 graden celcius. Bak de eiwitsoesjes 2 uur of minder in de oven (afhankelijk van de grootte,ze moeten een beetje hard zijn), laat ze dan even afkoelen (niet in de ijskast) maar gewoon op tafel ofzo.
en dan SMULLEN MAAR!!!

 

Als je er cocos bijvoegt krijg je cocosmacronen. Dip de onderkant na ca 30 minuten bakken in de oven in de chocolade en laat afkoelen. De oven mag iets warmer dan de eiwitsoezen!

  • Alles
  • Acties & Evenementen
  • In de media
  • Over ons
  • Soepkip
  • Producten
  • Verkooplocatie
MaudLart

december 11, 2024/

Maud werkt sinds najaar '23 bij ons echter ze heeft ook haar eigen bedrijf in de kunst; muurschilderingen,schilderijen, illustraties; MaudLart“…

20 jaar

oktober 18, 2024/

2004-2024: 20 jaar kippenboer!! Reden voor wat lekkers te bedenken rondom ons ei. Dus contact gezocht met kookboekenauteur en foodstyliste…

Wereld-eidag 2024

oktober 9, 2024/

Wereldeidag Actie bij Boer-der-Ei in Eckelrade Op zaterdag 12 oktober viert Boer-der-Ei in Eckelrade *Wereldeidag* met speciale acties. Bezoekers krijgen…

Geen PFAS

september 3, 2024/

Geen PFAS MergellandEieren worden met regelmaat onderzocht op PFAS/PFOS Via allerlei berichten in de media lijkt het dat in alle eieren…

Laad meer

End of Content.

Marco Bakker & Douwe Bob

bij MergellandEi

en een heelijk rauw eitje glijdt verder :)

24 kitchen

met Wim Ballieu

De Vlaamse kok Wim Ballieu steekt in de nieuwe reeks "De Streken van Wim" de grens over voor een culinaire roadtrip door Nederland

Antoon

Even van de vluchtstrook

op TikTok deelde Antoon en Carmen een leuk bericht bij een super hippe boer ;)

De Limburger-Voila

Voila

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Citta Slow

Gemeente Eijsden-Margraten

verbinden verwennen vertellen

Kippenboerin

De Limburger

Imago van het kippenei moet beter

Wit ei
Onze kippen zijn wit en hebben witte oren; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Lokale verkoop Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

keurmerken
×

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app deze dezelfde dag.  U ontvangt daarna een voucher van het statiegeld .↵

× Whats app & statiegeld