Offcanvas

Email

info@mergellandei.nl

Adres

Keerestraat 3 6251 NJ Eckelrade

Bestelling afhalen

Maandag — Vrijdag 10:00 – 12:00

Boer-der_ei-automaat

elke dag 24/7 open

Dan is het een vrije uitloop ei. Lekker vrij in de wei!

Lege trays kunt u vanaf 10 stuks inleveren. Plaats de trays bij een volgende aankoop in het lege vak en maak een foto. App deze naar ons diezelfde dag en U ontvangt binnen 2 werkdagen een voucher.

 Scan de voucher bij de witte boer-der-ei-automaat!(zie foto) Let op! ❝𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐮𝐜𝐡𝐞𝐫 𝐦𝐨𝐞𝐭 𝐢𝐧 𝟏 𝐤𝐞𝐞𝐫 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞𝐞𝐝 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧❞

❝H𝐨𝐞 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐮 𝐬𝐩𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐡𝐨𝐞 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐫❞💰 😄. Bij 14 rekjes maken we er 16 en bij 20 maken we er 24 van. 

Of doneer je trays aan KWF, clubactie of ons huppelpad! 🐓🥚

Lees hier meer

Gemiddeld 75 kcal. Ze staan niet voor niets in de schijf van vijf ennutriscore A. 

Eieren zijn erg gezond.

Kleur letterlijk en figuurlijk toevoegen aan het leven als boer.

We bedachten het huppelpad na een moeilijke periode.

De verbinding wordt steeds sterker tussen boer en buurt door de eigen verkoop. De bloeiende boerenbuurt werd geboren.

Door voordelige eieren op herbruikbare kunststoffen trays te kopen en dan deze te doneren ontstaat er budget voor een MergellandEI wandelpad (voor de huppelende mens, vliegende vogel, bij en vlinder)., insectenhotels en bloeiende akkerranden.

Lees hier het plan.

Edit Template
Kakeldoos

FAQ

Het verschil tussen de soepkip en de vleeskip.

FOTOWEDSTRIJD 2020

Yeah!!!!

spandoek-huppelpad

Bloeiende Boer En Buurt

De Ei-code app

Boeren en Buren

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Einde verkoop bruin ei!

Boeren horen bij Nederland

Onderweag

Meer weetjes…

Gemengd bedrijf Mergellandei; eieren, kippen, bieten, tarwe, mais,

**STOFBADEN** kippig weetje😀

Het stro is van het land en de jonge hennen leggen al weer volop pulle-eikes

EI-les

Maas en Mergelland " Uit 2017"

24 kitchen/Het beste EI van Nederland…..

Kipster, biologische bestrijding

Biologische bestrijding

RTV Maas & Mergelland

Pocheren; een eitje

Slekkendel en Slowfood

Eiwit… maar dan voor de kip

Een ei is een interessant en compleet voedingsmiddel, bomvol voedingsstoffen

Stage bij Mergellandei

De tijd vliegt

Genieten in eigen tuin

Recepten
Rob’s Wafels

Rob’s Wafels

Moederdag-tip

Moederdag-tip

Advocaattaart Recept advocaattaart

SHAKSHUKA MET BROOD

Shakshuka met brood

broodje hamburger

Broodje Hamburger

Miserable gemaakt door MergellandEi tijdens de open dag van de Buurderij Maastricht

Miserable

Saucijzenstaaf…mmmm

Saucijzenstaaf…mmmm

Salade-gefituurd-ei_ Janneke Philippi

Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Lemoncurd

Lemoncurd

Soepkip

Sophine de Sophin

Oma’s creme de caraque

Oma’s creme de caraque

Maud’s eiwit soesjes

Maud’s eiwit soesjes

Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue

Aardappel, met spek en ei.

Aardappel, met spek en ei.

Gehaktbal met verstopt eitje

Gehaktbal met verstopt eitje

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Kip Kerrie Salade

Lemoncurd met meringue

Peren-walnoot cake

Amuse; gevulde eitjes met gerookte forelmousse

Spek en ei actie

Pocheren; een eitje

Komkommer met ei salade

lekker lekker lekker

Mayonaise…met de staafmixer..binnen een minuut…..een eitje!!

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Ingrediënten

  • lente-uitjes
  • olijfolie
  • 400 g baby spinazie
  • 1 hele nootmuskaat, voor het raspen
  • 1 citroen
  • 4 Engelse (warme luchtige )muffins
  • 8 dubbeldooiers of gewoon kakelverse mergellandeieren
  • 100 g flinterdunne gerookte ham
voor de hollandaise:
  • 100 g ongezouten boter
  • 2 grote vrije uitloop eidooiers
  • 1 theelepel mosterd Dijon
  • witte wijnazijn

Verwarm de oven voor op 180ºC.  Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze fijn en doe ze in een grote koekenpan op middelhoog vuur met een klein scheutje olie. Voeg de spinazie toe met een rasp van nootmuskaat en een flinke snuf zeezout en peper. Kook tot het donker en lekker is en het overtollige water is verdampt. Voeg dan naar smaak een scheutje citroensap toe en houd het warm.

Om de hollandaise te maken, smelt u de boter in een kleine pan. Doe de eierdooiers in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water en klop ze op met een eetlepel citroensap en de mosterd. Terwijl u voortdurend en heel langzaam blijft kloppen (anders zal het schiften), giet u de gesmolten boter bij het eimengsel, tot alles goed gemengd is. Voeg indien nodig een scheutje water toe om het los te maken. Klop er een scheutje azijn door en breng het geheel op smaak. Zet het vuur uit en houd warm boven de pan met water, af en toe roerend, en eventueel losmaken met een extra scheutje water (of zie tip).

Verwarm de muffins in de oven. Druk ondertussen eenvoudigweg een geolied vel vershoudfolie van goede kwaliteit in een geolied theekopje en breek er vervolgens twee eieren in om een dubbele dooier te bedriegen. Breng de zijkanten naar boven, laat alle lucht ontsnappen, draai ze samen en maak een stevige knoop om het ei in een pakketje te stoppen – het is heel gemakkelijk. Herhaal met de overige eieren (je kunt een scheutje truffelolie, een shake tabasco of een paar verse, zachte kruiden aan je pakketjes toevoegen voor extra smaak).

Pocheer de pakketjes in een pan met zacht kokend water gedurende 8½ minuut. Om te controleren of ze gaar zijn, til je er één uit met een schuimspaan en knijp je er zachtjes in – gebruik je gevoel.

Halveer de warme muffins en verdeel ze over de spinazie en fijne ham ( in golfjes) . Haal de gepocheerde dubbeldooiereieren uit de verpakking en balanceer ze erbovenop, schep er een eetlepel hollandaise over, breek de eieren open en geniet ervan.

Tip van Jamie: De tip van mijn topchef is dat de beste manier om hollandaise in een stabiele, warme toestand te bewaren, is door hem in een voorverwarmde thermosfles te doen. Als je dan vrienden hebt, kun je de Benedicts er gewoon in batches uitkloppen en de saus rechtstreeks uit de fles gieten – het maakt het leven een stuk gemakkelijker en voorkomt dat het splijt.

Origineel Recept

Marco Bakker & Douwe Bob

bij MergellandEi

en een heelijk rauw eitje glijdt verder :)

24 kitchen

met Wim Ballieu

De Vlaamse kok Wim Ballieu steekt in de nieuwe reeks "De Streken van Wim" de grens over voor een culinaire roadtrip door Nederland

Antoon

Even van de vluchtstrook

op TikTok deelde Antoon en Carmen een leuk bericht bij een super hippe boer ;)

De Limburger-Voila

Voila

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Citta Slow

Gemeente Eijsden-Margraten

verbinden verwennen vertellen

Kippenboerin

De Limburger

Imago van het kippenei moet beter

Wit ei
Onze kippen zijn wit en hebben witte oren; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Lokale verkoop Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

MergellandEi 2024

×

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app deze dezelfde dag.  U ontvangt daarna een voucher van het statiegeld .↵

× Whats app & statiegeld