Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Ingrediënten

  • lente-uitjes
  • olijfolie
  • 400 g baby spinazie
  • 1 hele nootmuskaat, voor het raspen
  • 1 citroen
  • 4 Engelse (warme luchtige )muffins
  • 8 dubbeldooiers of gewoon kakelverse mergellandeieren
  • 100 g flinterdunne gerookte ham
voor de hollandaise:
  • 100 g ongezouten boter
  • 2 grote vrije uitloop eidooiers
  • 1 theelepel mosterd Dijon
  • witte wijnazijn

Verwarm de oven voor op 180ºC.  Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze fijn en doe ze in een grote koekenpan op middelhoog vuur met een klein scheutje olie. Voeg de spinazie toe met een rasp van nootmuskaat en een flinke snuf zeezout en peper. Kook tot het donker en lekker is en het overtollige water is verdampt. Voeg dan naar smaak een scheutje citroensap toe en houd het warm.

Om de hollandaise te maken, smelt u de boter in een kleine pan. Doe de eierdooiers in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water en klop ze op met een eetlepel citroensap en de mosterd. Terwijl u voortdurend en heel langzaam blijft kloppen (anders zal het schiften), giet u de gesmolten boter bij het eimengsel, tot alles goed gemengd is. Voeg indien nodig een scheutje water toe om het los te maken. Klop er een scheutje azijn door en breng het geheel op smaak. Zet het vuur uit en houd warm boven de pan met water, af en toe roerend, en eventueel losmaken met een extra scheutje water (of zie tip).

Verwarm de muffins in de oven. Druk ondertussen eenvoudigweg een geolied vel vershoudfolie van goede kwaliteit in een geolied theekopje en breek er vervolgens twee eieren in om een dubbele dooier te bedriegen. Breng de zijkanten naar boven, laat alle lucht ontsnappen, draai ze samen en maak een stevige knoop om het ei in een pakketje te stoppen – het is heel gemakkelijk. Herhaal met de overige eieren (je kunt een scheutje truffelolie, een shake tabasco of een paar verse, zachte kruiden aan je pakketjes toevoegen voor extra smaak).

Pocheer de pakketjes in een pan met zacht kokend water gedurende 8½ minuut. Om te controleren of ze gaar zijn, til je er één uit met een schuimspaan en knijp je er zachtjes in – gebruik je gevoel.

Halveer de warme muffins en verdeel ze over de spinazie en fijne ham ( in golfjes) . Haal de gepocheerde dubbeldooiereieren uit de verpakking en balanceer ze erbovenop, schep er een eetlepel hollandaise over, breek de eieren open en geniet ervan.

Tip van Jamie: De tip van mijn topchef is dat de beste manier om hollandaise in een stabiele, warme toestand te bewaren, is door hem in een voorverwarmde thermosfles te doen. Als je dan vrienden hebt, kun je de Benedicts er gewoon in batches uitkloppen en de saus rechtstreeks uit de fles gieten – het maakt het leven een stuk gemakkelijker en voorkomt dat het splijt.

Origineel Recept

  • Alles
  • Acties & Evenementen
  • In de media
  • Over ons
  • Soepkip
  • Producten
  • Verkooplocatie
MaudLart

december 11, 2024/

Maud werkt sinds najaar '23 bij ons echter ze heeft ook haar eigen bedrijf in de kunst; muurschilderingen,schilderijen, illustraties; MaudLart“…

20 jaar

oktober 18, 2024/

2004-2024: 20 jaar kippenboer!! Reden voor wat lekkers te bedenken rondom ons ei. Dus contact gezocht met kookboekenauteur en foodstyliste…

Wereld-eidag 2024

oktober 9, 2024/

Wereldeidag Actie bij Boer-der-Ei in Eckelrade Op zaterdag 12 oktober viert Boer-der-Ei in Eckelrade *Wereldeidag* met speciale acties. Bezoekers krijgen…

Geen PFAS

september 3, 2024/

Geen PFAS MergellandEieren worden met regelmaat onderzocht op PFAS/PFOS Via allerlei berichten in de media lijkt het dat in alle eieren…

Laad meer

End of Content.

Marco Bakker & Douwe Bob

bij MergellandEi

en een heelijk rauw eitje glijdt verder :)

24 kitchen

met Wim Ballieu

De Vlaamse kok Wim Ballieu steekt in de nieuwe reeks "De Streken van Wim" de grens over voor een culinaire roadtrip door Nederland

Antoon

Even van de vluchtstrook

op TikTok deelde Antoon en Carmen een leuk bericht bij een super hippe boer ;)

De Limburger-Voila

Voila

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Citta Slow

Gemeente Eijsden-Margraten

verbinden verwennen vertellen

Kippenboerin

De Limburger

Imago van het kippenei moet beter

Wit ei
Onze kippen zijn wit en hebben witte oren; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Lokale verkoop Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

keurmerken
×

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app deze dezelfde dag.  U ontvangt daarna een voucher van het statiegeld .↵

× Whats app & statiegeld