Jamie Oliver
Vertaling met de klompen aan dus bij deze de originele link (https://www.jamieoliver.com/recipes/eggs-recipes/super-eggs-benedict/#Y81uEt5kWbv1oOED.99)


Ingrediënten
- lente-uitjes
- olijfolie
- 400 g baby spinazie
- 1 hele nootmuskaat, voor het raspen
- 1 citroen
- 4 Engelse (warme luchtige )muffins
- 8 dubbeldooiers of gewoon kakelverse mergellandeieren
- 100 g flinterdunne gerookte ham
voor de hollandaise:
- 100 g ongezouten boter
- 2 grote vrije uitloop eidooiers
- 1 theelepel mosterd Dijon
- witte wijnazijn
Verwarm de oven voor op 180ºC. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze fijn en doe ze in een grote koekenpan op middelhoog vuur met een klein scheutje olie. Voeg de spinazie toe met een rasp van nootmuskaat en een flinke snuf zeezout en peper. Kook tot het donker en lekker is en het overtollige water is verdampt. Voeg dan naar smaak een scheutje citroensap toe en houd het warm.
Om de hollandaise te maken, smelt u de boter in een kleine pan. Doe de eierdooiers in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water en klop ze op met een eetlepel citroensap en de mosterd. Terwijl u voortdurend en heel langzaam blijft kloppen (anders zal het schiften), giet u de gesmolten boter bij het eimengsel, tot alles goed gemengd is. Voeg indien nodig een scheutje water toe om het los te maken. Klop er een scheutje azijn door en breng het geheel op smaak. Zet het vuur uit en houd warm boven de pan met water, af en toe roerend, en eventueel losmaken met een extra scheutje water (of zie tip).
Verwarm de muffins in de oven. Druk ondertussen eenvoudigweg een geolied vel vershoudfolie van goede kwaliteit in een geolied theekopje en breek er vervolgens twee eieren in om een dubbele dooier te bedriegen. Breng de zijkanten naar boven, laat alle lucht ontsnappen, draai ze samen en maak een stevige knoop om het ei in een pakketje te stoppen – het is heel gemakkelijk. Herhaal met de overige eieren (je kunt een scheutje truffelolie, een shake tabasco of een paar verse, zachte kruiden aan je pakketjes toevoegen voor extra smaak).
Pocheer de pakketjes in een pan met zacht kokend water gedurende 8½ minuut. Om te controleren of ze gaar zijn, til je er één uit met een schuimspaan en knijp je er zachtjes in – gebruik je gevoel.
Halveer de warme muffins en verdeel ze over de spinazie en fijne ham ( in golfjes) . Haal de gepocheerde dubbeldooiereieren uit de verpakking en balanceer ze erbovenop, schep er een eetlepel hollandaise over, breek de eieren open en geniet ervan.
Tip van Jamie: De tip van mijn topchef is dat de beste manier om hollandaise in een stabiele, warme toestand te bewaren, is door hem in een voorverwarmde thermosfles te doen. Als je dan vrienden hebt, kun je de Benedicts er gewoon in batches uitkloppen en de saus rechtstreeks uit de fles gieten – het maakt het leven een stuk gemakkelijker en voorkomt dat het splijt.