Lemoncurd

Ingrediënten

6 eetlepels ongezouten boter

3/4 kopje suiker

2 eieren

5 eidooiers

3/4 kopje versgeperst citroensap

schil van 2 citroenen

snufje zout

Meringue

5 eiwitten

1/2 kopje suiker

1/2 theelepel wijnsteen ( bakzout kan ook)

1 theelepel vanille

Korst

8 eetlepels geplette vanillewafels

1/4 kopje fijngehakte amandelen

2 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze

Lemoncurd

In een mixer of in een middelgrote kom met een handmixer, klop de boter tot room samen met de suiker. Klop de 2 eieren en de 5 eidooiers, het citroensap, de citroenschil en het snufje zout erdoor.

Breng over naar een middelgrote sauspan en kook op middelhoog vuur, af en toe roeren tot het mengsel is ingedikt.

Haal van het vuur.

Meringue

Doe het eiwit, de suiker en de wijnsteen in een schone, middelgrote hittebestendige kom. Plaats boven een pan met een centimeter of twee kokend water erin, zodat de bodem van de kom net het oppervlak van het water raakt. (Au bain Marie)

Klop het mengsel ongeveer 5 minuten of tot het eiwit warm aanvoelt.

Haal van het vuur en klop met schone kloppers totdat je stijve pieken kan vormen.

Korst & serveren

Combineer geplette wafels en amandelen met gesmolten boter in een kleine kom. Meng goed.

Verdeel het mengsel over 6 – 8 parfaitglazen of -potten. Hoe kleiner de glazen, hoe meer schuimgebakjes je maakt. Tik op de potten om de kruimels waterpas te zetten.

Giet lemon curd in een spuitzak. Je kunt ook een diepvrieszak met sluiting gebruiken en het uiteinde eraf knippen om een spuitzak te vormen. Spuit het mengsel gelijkmatig in de parfaitpotten.

Herhaal met de meringue, verdeel en laat m smaken

  • Alles
  • Acties & Evenementen
  • In de media
  • Over ons
  • Soepkip
  • Producten
  • Verkooplocatie
MaudLart

december 11, 2024/

Maud werkt sinds najaar '23 bij ons echter ze heeft ook haar eigen bedrijf in de kunst; muurschilderingen,schilderijen, illustraties; MaudLart“…

20 jaar

oktober 18, 2024/

2004-2024: 20 jaar kippenboer!! Reden voor wat lekkers te bedenken rondom ons ei. Dus contact gezocht met kookboekenauteur en foodstyliste…

Wereld-eidag 2024

oktober 9, 2024/

Wereldeidag Actie bij Boer-der-Ei in Eckelrade Op zaterdag 12 oktober viert Boer-der-Ei in Eckelrade *Wereldeidag* met speciale acties. Bezoekers krijgen…

Geen PFAS

september 3, 2024/

Geen PFAS MergellandEieren worden met regelmaat onderzocht op PFAS/PFOS Via allerlei berichten in de media lijkt het dat in alle eieren…

Laad meer

End of Content.

Marco Bakker & Douwe Bob

bij MergellandEi

en een heelijk rauw eitje glijdt verder :)

24 kitchen

met Wim Ballieu

De Vlaamse kok Wim Ballieu steekt in de nieuwe reeks "De Streken van Wim" de grens over voor een culinaire roadtrip door Nederland

Antoon

Even van de vluchtstrook

op TikTok deelde Antoon en Carmen een leuk bericht bij een super hippe boer ;)

De Limburger-Voila

Voila

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Citta Slow

Gemeente Eijsden-Margraten

verbinden verwennen vertellen

Kippenboerin

De Limburger

Imago van het kippenei moet beter

Wit ei
Onze kippen zijn wit en hebben witte oren; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Lokale verkoop Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

keurmerken
×

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app deze dezelfde dag.  U ontvangt daarna een voucher van het statiegeld .↵

× Whats app & statiegeld