Kakeldoos
CLUBACTIE

CLUBACTIE

FAQ

Vrouw van de akkerbouwer; gedeelde liefde met de bodem

Salade-gefituurd-ei_ Janneke Philippi

Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Lemoncurd

Lemoncurd

Soepkip

Sophine de Sophin

Oma’s creme de caraque

Oma’s creme de caraque

Maud’s eiwit soesjes

Maud’s eiwit soesjes

Rob’s Wafels

Rob’s Wafels

Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue

Aardappel, met spek en ei.

Aardappel, met spek en ei.

Gehaktbal met verstopt eitje

Gehaktbal met verstopt eitje

Bloeiende Boer En Buurt

Statiegeld

Statiegeld

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Kip Kerrie Salade

Wiedewiedebietpiet

Joeufke in de bloome

Soepkip

Qr scanner en BTW bonnetje

Qr scanner en BTW bonnetje

Wereldeidag

Wereldeidag

Soepkip met kruidenbuiltje

Soepkip met kruidenbuiltje

Voor alle liefhebbers van ons ei

Citta Slow

Citta Slow

de wandelaar

Huppelpad

Nieuwe medewerkers

Nieuwe medewerkers

Sophine de sophin

De suikerbiet een zoete verrassing….

Koks weten:

    Een ei hoort erbij en de beste resultaten behaal je met een zo vers mogelijk ei! Hoe ouder het ei, hoe slapper en dunner het eiwit en het vlies om de dooier. Dan wil bijvoorbeeld het stijf kloppen niet meer lekker lukken.

VERS? Of je een vers ei in handen hebt, kun je zien aan een aantal dingen:

  • De grootte van het luchtreservoir aan de stompe kant – een ei krimpt naarmate het ouder wordt. In water zal een oud ei drijven (met de kont (luchtkamer) omhoog). Een vers ei zinkt!
  • Vers eiwit is ondoorschijnend, eerder wittig. Ook heeft het meer witte slierten in zich. Breek een ei boven de pan, hoe wijder het eiwit uitvloeit, hoe ouder het ei is.
  • De bolling van het eigeel – het vliesje om de dooier wordt slapper met ouderdom, en kan makkelijker scheuren bij het splitsen
  • Een vers gekookt ei is lastiger te pellen dan een oud ei.

HARD OF ZACHT Een ei koken kan iedereen, toch doen we het allemaal fout.
Eieren moet je niet koken in water van 100˚C; het eiwit stolt te snel en wordt rubberig. Doorkoken tot het eigeel ook is gestold maakt het alleen maar erger. Eieren zijn heel gezond! > Hoe dan wel? Voor elk geslaagd eiergerecht geldt: gematigde hitte. Laat je ei dus garen in water dat tegen de kook aan is, en dat nauwelijks pruttelt (80/85 ˚C). Eet je je eitje graag halfzacht met nog genoeg vloeibaar eigeel om toast in te soppen (wat de Fransen een oeuf molle noemen), leg het dan op deze temperatuur 5-6 minuten in het water. Voor een hardgekookt ei houd je dan 10 minuten (licht vochtig eigeel) tot 15 minuten (droog, korrelig eigeel) aan.

BEWAREN De beste plaats om een ei te bewaren is op een koele plek. McGee zweert bij de koelkast, maar volgens wijlen Johannes van Dam drogen ze daar te snel uit, en nemen ze de geurtjes aan van andere etenswaren. Hij raadt daarom de kelder aan. Bewaar eieren waar dan ook in de doos, en niet in de deur, want heen en weer zwiepen stelt het vlies op de proef.

 

10 recepten met een hoofdrol voor ei >   Bron:Elle

Wit ei
Onze kippen zijn wit; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

MergellandEi 2024

Wegens succes binnenkort een andere leuke actie!!!

We hebben een geweldige kortingscode speciaal voor jou.
Scoor 10% bij onze boerderij-ei automaat. Dus, als je nog op zoek bent naar verse, heerlijke eieren, dan moet je zeker een kijkje nemen ;)
×

Ey, hoi!

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app ons deze voor een voucher van het statiegeld.

× Hoe kan ik je helpen?