Kakeldoos
CLUBACTIE

CLUBACTIE

FAQ

Vrouw van de akkerbouwer; gedeelde liefde met de bodem

Salade-gefituurd-ei_ Janneke Philippi

Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Lemoncurd

Lemoncurd

Soepkip

Sophine de Sophin

Oma’s creme de caraque

Oma’s creme de caraque

Maud’s eiwit soesjes

Maud’s eiwit soesjes

Rob’s Wafels

Rob’s Wafels

Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue

Aardappel, met spek en ei.

Aardappel, met spek en ei.

Gehaktbal met verstopt eitje

Gehaktbal met verstopt eitje

Bloeiende Boer En Buurt

Statiegeld

Statiegeld

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Kip Kerrie Salade

Wiedewiedebietpiet

Joeufke in de bloome

Soepkip

Qr scanner en BTW bonnetje

Qr scanner en BTW bonnetje

Wereldeidag

Wereldeidag

Soepkip met kruidenbuiltje

Soepkip met kruidenbuiltje

Voor alle liefhebbers van ons ei

Citta Slow

Citta Slow

de wandelaar

Huppelpad

Nieuwe medewerkers

Nieuwe medewerkers

Sophine de sophin

De suikerbiet een zoete verrassing….

Kip Kerrie Salade

Als je zelf bouillon hebt getrokken van de soepkip gebruik je misschien wat van het kippenvlees in de bouillon, maar er zit best veel vlees aan zo’n kip. Het is geen vleeskip (kuiken) dus die vergelijking mag je niet maken. Onze kip is veel ouder en veel ieler. Onze kip (legkip) wordt bijna 2 jaar oud en een vleeskip gemiddeld 9 weken!

Het soepkippenvlees is lekkerder als je het vlees na 2 uur trekken al uit de pan haalt. De botten en het overige vlees mogen gerust 5 uur tot 5 dagen borrelen;)

Als je het niet meteen wilt gebruiken kun je het vlees invriezen (met wat van de bouillon, i.v.m. uitdrogen). Haal eerst het vel eraf, en geef dat aan de kat of hond, die is er blij mee.

Onderstaand recept voor een kerriesalade vind ik veel lekkerder met vlees van een soepkip dan met zo’n bleek kippeborstje. De salade is heel geschikt voor een salade buffet, op toast, of gewoon op brood.

Ingrediënten

  • vlees van een gare soepkip
  • (100 gram gewassen  rozijnen)
  • 50 gram geschaafde amandelen, hazelnoten of pijnboompitten

voor de dressing:

  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 of 3 knoflooktenen uit de knijper
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • witte peper en zout naar smaak
  • 1 deciliter mayonaise
  • 1/2 deciliter yoghurt
  • 1 eetlepel olie

Voorbereiding/Bereiding

Snijd het kippenvlees klein. Rooster de geschaafde amandelen, hazelnoten of pijnboompitten in een droge koekenpan. Als je hazelnoten gebruikt, hak deze dan grof. Meng in een grote kom kip, rozijnen en noten.

Voor de dressing fruit je het sjalotje in olie lichtbruin. Doe de knoflook erbij en fruit nog een halve minuut. Doe de kerriepoeder erbij, en fruit nog enkele seconden. Laat het mengsel afkoelen. Roer mayonaise en yoghurt door elkaar, doe het uienmengsel en cayennepeper erbij. Proef, doe dan zout en peper erbij.

Schep de dressing door het kipmengsel, en zet enkele uren in de koelkast.

Serveren

Haal de salade een half uur vóór het serveren uit de koelkast. Deze salade is lekker als onderdeel van een koud buffet. Als voorgerecht geef je er wat mild groen bij, en toast.

Wit ei
Onze kippen zijn wit; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

MergellandEi 2024

Wegens succes binnenkort een andere leuke actie!!!

We hebben een geweldige kortingscode speciaal voor jou.
Scoor 10% bij onze boerderij-ei automaat. Dus, als je nog op zoek bent naar verse, heerlijke eieren, dan moet je zeker een kijkje nemen ;)
×

Ey, hoi!

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app ons deze voor een voucher van het statiegeld.

× Hoe kan ik je helpen?