Kip Kerrie Salade

Als je zelf bouillon hebt getrokken van de soepkip gebruik je misschien wat van het kippenvlees in de bouillon, maar er zit best veel vlees aan zo’n kip. Het is geen vleeskip (kuiken) dus die vergelijking mag je niet maken. Onze kip is veel ouder en veel ieler. Onze kip (legkip) wordt bijna 2 jaar oud en een vleeskip gemiddeld 9 weken!

Het soepkippenvlees is lekkerder als je het vlees na 2 uur trekken al uit de pan haalt. De botten en het overige vlees mogen gerust 5 uur tot 5 dagen borrelen;)

Als je het niet meteen wilt gebruiken kun je het vlees invriezen (met wat van de bouillon, i.v.m. uitdrogen). Haal eerst het vel eraf, en geef dat aan de kat of hond, die is er blij mee.

Onderstaand recept voor een kerriesalade vind ik veel lekkerder met vlees van een soepkip dan met zo’n bleek kippeborstje. De salade is heel geschikt voor een salade buffet, op toast, of gewoon op brood.

Ingrediënten

  • vlees van een gare soepkip
  • (100 gram gewassen  rozijnen)
  • 50 gram geschaafde amandelen, hazelnoten of pijnboompitten

voor de dressing:

  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 of 3 knoflooktenen uit de knijper
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • witte peper en zout naar smaak
  • 1 deciliter mayonaise
  • 1/2 deciliter yoghurt
  • 1 eetlepel olie

Voorbereiding/Bereiding

Snijd het kippenvlees klein. Rooster de geschaafde amandelen, hazelnoten of pijnboompitten in een droge koekenpan. Als je hazelnoten gebruikt, hak deze dan grof. Meng in een grote kom kip, rozijnen en noten.

Voor de dressing fruit je het sjalotje in olie lichtbruin. Doe de knoflook erbij en fruit nog een halve minuut. Doe de kerriepoeder erbij, en fruit nog enkele seconden. Laat het mengsel afkoelen. Roer mayonaise en yoghurt door elkaar, doe het uienmengsel en cayennepeper erbij. Proef, doe dan zout en peper erbij.

Schep de dressing door het kipmengsel, en zet enkele uren in de koelkast.

Serveren

Haal de salade een half uur vóór het serveren uit de koelkast. Deze salade is lekker als onderdeel van een koud buffet. Als voorgerecht geef je er wat mild groen bij, en toast.

  • Alles
  • Acties & Evenementen
  • In de media
  • Over ons
  • Soepkip
  • Producten
  • Verkooplocatie
MaudLart

december 11, 2024/

Maud werkt sinds najaar '23 bij ons echter ze heeft ook haar eigen bedrijf in de kunst; muurschilderingen,schilderijen, illustraties; MaudLart“…

20 jaar

oktober 18, 2024/

2004-2024: 20 jaar kippenboer!! Reden voor wat lekkers te bedenken rondom ons ei. Dus contact gezocht met kookboekenauteur en foodstyliste…

Wereld-eidag 2024

oktober 9, 2024/

Wereldeidag Actie bij Boer-der-Ei in Eckelrade Op zaterdag 12 oktober viert Boer-der-Ei in Eckelrade *Wereldeidag* met speciale acties. Bezoekers krijgen…

Geen PFAS

september 3, 2024/

Geen PFAS MergellandEieren worden met regelmaat onderzocht op PFAS/PFOS Via allerlei berichten in de media lijkt het dat in alle eieren…

Laad meer

End of Content.

Marco Bakker & Douwe Bob

bij MergellandEi

en een heelijk rauw eitje glijdt verder :)

24 kitchen

met Wim Ballieu

De Vlaamse kok Wim Ballieu steekt in de nieuwe reeks "De Streken van Wim" de grens over voor een culinaire roadtrip door Nederland

Antoon

Even van de vluchtstrook

op TikTok deelde Antoon en Carmen een leuk bericht bij een super hippe boer ;)

De Limburger-Voila

Voila

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Citta Slow

Gemeente Eijsden-Margraten

verbinden verwennen vertellen

Kippenboerin

De Limburger

Imago van het kippenei moet beter

Wit ei
Onze kippen zijn wit en hebben witte oren; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Lokale verkoop Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

keurmerken
×

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app deze dezelfde dag.  U ontvangt daarna een voucher van het statiegeld .↵

× Whats app & statiegeld