Kakeldoos
CLUBACTIE

CLUBACTIE

FAQ

Vrouw van de akkerbouwer; gedeelde liefde met de bodem

Salade-gefituurd-ei_ Janneke Philippi

Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Lemoncurd

Lemoncurd

Soepkip

Sophine de Sophin

Oma’s creme de caraque

Oma’s creme de caraque

Maud’s eiwit soesjes

Maud’s eiwit soesjes

Rob’s Wafels

Rob’s Wafels

Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue

Aardappel, met spek en ei.

Aardappel, met spek en ei.

Gehaktbal met verstopt eitje

Gehaktbal met verstopt eitje

Bloeiende Boer En Buurt

Statiegeld

Statiegeld

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Kip Kerrie Salade

Wiedewiedebietpiet

Joeufke in de bloome

Soepkip

Qr scanner en BTW bonnetje

Qr scanner en BTW bonnetje

Wereldeidag

Wereldeidag

Soepkip met kruidenbuiltje

Soepkip met kruidenbuiltje

Voor alle liefhebbers van ons ei

Citta Slow

Citta Slow

de wandelaar

Huppelpad

Nieuwe medewerkers

Nieuwe medewerkers

Sophine de sophin

De suikerbiet een zoete verrassing….

Huppelpad

geluk zit in kleine dingen | huppelen | goede voornemens

Wat wij wensen

We hebben een huppelpad gemaakt (voorjaar 2022) met aan weerszijden bloemen en midden van  het pad een bankje. Het wandelpad is tijdelijk van aard en alléén voor de wandelaar; huppelend, slenterend of sprintend. Verboden voor fietsers, paardjes en loslopende hondjes. Honden aan de lijn zijn prima. We hopen op veel huppelende blije mensen, jong en oud #huppelenmetmmmEi #huppelpad

Bloemen verbinden

De geur en de kleur van de bloemen; voor het oog van de mens, de zaadjes voor de vogels; de nectar voor de insecten. De boer voor de buur, en de burger voor de boer en omgekeerd. #verbinden

Hoe kun je doneren

Koop een tray (30), pak je doosjes zelf in en stop het in een afgesloten vakje. Zijn 30 eitjes teveel maar wil je toch doneren; vul het lege eierdoosje met een muntstuk en wij zorgen ervoor dat het in de pot komt voor het pad.


Goede doelen

We gaan de goede doelen opbrengst van de trays vanaf 2022 vereenvoudigen.  

  • Het insectenhotel wordt huppelpad. De pot is al besteed aan 2 hotels. Als de bloemen van het pad bloeien plaatsen we nog 1 hotel. 
  • De voedselbank donatie, 1000 eieren per 2 weken, gaat door echter de extra aanvulling willen we graag gebruiken voor de voedselbank van de insecten; het huppelpad. 
  • KWF blijft wel bestaan; de ruime 1000, blijft in de pot echter de lege trays in de gesloten vakken van de automaat worden nu automatisch toegewezen aan ons huppelpad. 

Einde van het pad

Een dartelend konijn of ree…een mens…en t mag…alleen huppelend…in ieder geval te voet.

Als we zien dat er te weinig gehuppeld wordt, heffen we het pad op. en wordt alles neergeknuppeld…nou ja opgeheven dus.

Passie voor passie

Huppelend door het leven

Van zonnebloemen en een bloemenstrook in de tarwe naar een huppelpad. Tja hoe kom je op het idee 🙂 huppelen met een ei…… huppelen met mmmei.


Vergeten te zaaien

Door een foutje tijdens het zaaien van de tarwe ontstond in 2020 het idee om niet opnieuw tarwe te zaaien maar een bloemenveld erin te zaaien. Het resultaat was supersjiek. Geen gewas, dat we normaal als boer verbouwen maar bloemen. Gewoon voor de mens, de bij en de vogel. We hebben veel onkruid moeten wieden echter het voelde ontzettend rijk om er ook doorheen te dartelen. Al ben je 50! Dus voor herhaling vatbaar!

Activiteit op de akker 

Het veld, de akker, het bouwland is bedoeld en gekocht om een teelt groot te brengen. Eenmaal per jaar zaaien we, nadat we de bodem verrijkt hebben met kippenmest en natuurcompost, een gewas. Tarwe, mais, spelt, bieten, bonen.  De oogst wordt verkocht en zo hebben we beleg op onze boterham naast ons ei.  De zonnebloemen op ons andere veld waren een proefteelt en gewoon voor de leuk  

En ander veld van ons met gras wordt sporadisch gebruikt door wild kampeerders of als uitloopweide van de hond. Daar worden we niet blij van . Het veld, de akker, is net een grote moestuin. Het veld, gewoon gekocht met een hypotheek is onze eigendom en voor ons als boer een bedrijfshulpmiddel. Je verzorgt de bodem, zaait en oogst. Als mensen door wei of akker lopen of zelfs gewassen zich toe eigenen; het went nooit. Heb respect voor eigendom. Begrip voor een opmerking is er soms niet. Crossen op eigen land wordt gepubliceerd als eerste zwarte cross. Ik hoop stiekem op editie 2 en 3. Het was puur fun. Maar alle gekheid op een stok. Wij duiken ook niet ergens achterom in een zwembad op een bloedhete dag omdat het zo heet is. Ook plukken we geen bloemen bij de buren omdat het toch binnenkort gaat vriezen. Aafblieve zeggen we dan. Maar terecht ,we hebben veel grond. Dat moet iets opbrengen, want voor niets schijnt de zon. Een zonne-akker zien we niet zitten, wel een zonnige akker met een gewas naar keuze van ons en een rijke bloemenstrook. De gewassen rouleren altijd in ons bouwplan, zodat de grond niet uitgeput raakt.


Door de eiverkoop raken we steeds met meer mensen en wensen in aanraking. Biodiversiteit, verbinden en t milieu hopen we met deze wens weer op te krikken. Het geluk zit hem vaak in kleine dingen. De boer is niet vaak op vakantie dus de activiteit vindt plaats rondom zijn boerderij. In ons geval Eckelrade. We hopen op uw steun. Wij gaan er in ieder geval voor dit jaar. De beste wensen nogmaals voor 2022. Gezondheid kun je niet kiezen. Geluk zoeken en weerstand behouden wel. Middels de verkoop van onze eitjes, de soepkippen en de gewassen hopen we op een langdurige relatie met ons land met ieder jaar mooiere ingevulde wensen. 

Inmiddels is het plannetje voor de bank uitgevoerd: https://www.plasma-wereld.nl oet Ikkelder kwam samen met een broedsel van ons tot een leuk idee. De bank staat bij ons op het erf bij de automaat. Een andere bank op het huppelpad.

Wit ei
Onze kippen zijn wit; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

MergellandEi 2024

Wegens succes binnenkort een andere leuke actie!!!

We hebben een geweldige kortingscode speciaal voor jou.
Scoor 10% bij onze boerderij-ei automaat. Dus, als je nog op zoek bent naar verse, heerlijke eieren, dan moet je zeker een kijkje nemen ;)
×

Ey, hoi!

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app ons deze voor een voucher van het statiegeld.

× Hoe kan ik je helpen?