Offcanvas

Email

info@mergellandei.nl

Adres

Keerestraat 3 6251 NJ Eckelrade

Bestelling afhalen

Maandag โ€” Vrijdag 10:00 โ€“ 12:00

Boer-der_ei-automaat

elke dag 24/7 open

Dan is het een vrije uitloop ei. Lekker vrij in de wei!

Lege trays kunt u vanaf 10 stuks inleveren. Plaats de trays bij een volgende aankoop in het lege vak en maak een foto. App deze naar ons diezelfde dag en U ontvangt binnen 2 werkdagen een voucher.

ย Scan de voucher bij de witte boer-der-ei-automaat!(zie foto) Let op! โ๐๐ž ๐ฏ๐จ๐ฎ๐œ๐ก๐ž๐ซ ๐ฆ๐จ๐ž๐ญ ๐ข๐ง ๐Ÿ ๐ค๐ž๐ž๐ซ ๐›๐ž๐ฌ๐ญ๐ž๐ž๐ ๐ฐ๐จ๐ซ๐๐ž๐งโž

โH๐จ๐ž ๐ฆ๐ž๐ž๐ซ ๐ฎ ๐ฌ๐ฉ๐š๐š๐ซ๐ญ ๐ก๐จ๐ž ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ๐๐ž๐ฅ๐ข๐ ๐ž๐ซโž๐Ÿ’ฐ ๐Ÿ˜„. Bij 14 rekjes maken we er 16 en bij 20 maken we er 24 van.ย 

Of doneer je trays aan KWF, clubactie of ons huppelpad! ๐Ÿ“๐Ÿฅš

Lees hier meer

Gemiddeld 75 kcal. Ze staan niet voor niets in de schijf van vijf ennutriscore A.ย 

Eieren zijn erg gezond.

Kleur letterlijk en figuurlijk toevoegen aan het leven als boer.

We bedachten het huppelpad na een moeilijke periode.

De verbinding wordt steeds sterker tussen boer en buurt door de eigen verkoop. De bloeiende boerenbuurt werd geboren.

Door voordelige eieren op herbruikbare kunststoffen trays te kopen en dan deze te doneren ontstaat er budget voor een MergellandEI wandelpad (voor de huppelende mens, vliegende vogel, bij en vlinder)., insectenhotels en bloeiende akkerranden.

Lees hier het plan.

Edit Template

Hoeveel weegt een ei?

Eieren variรซren in gewicht van ongeveer 45 tot 75 gram (met schaal). Eieren zijn verkrijgbaar in vier gewichtsklassen:

  • XL (73 gram en meer),
  • L (63 โ€“ 73 gram),
  • M (53 โ€“ 63 gram)
  • S (beneden 53 gram).

Een gemiddeld rauw ei is een ei van maat M. Deze weegt ongeveer 59 gram met schaal (55 gram zonder schaal). Hoe jonger de kip, hoe kleiner het ei. Hoe ouder de kip hoe groter het ei.

Onze eieren zijn afkomstig van 1 bepaalde leeftijd van onze kip. Ze blijven bij ons tot ze ongeveer 2 jaar zijn. Vanaf een klein half jaar begint de kip met het leggen van een ei. In het begin zijn het hele kleintjes. Pulle-Eikes noemen we deze. Daarna volgen de “essjes” ( kleine eieren maat S). Dan beginnen ook de joekels te komen: de dubbeldooiers. Maar ook piepkleine eitjes verschijnen soms in de nesten. In dat eitje zit gรฉรฉn dooier.

In het eerste halfjaar in de leg heb je veel verschillende maten door elkaar heen. Als de kip een leeftijd heeft bereikt van 1 jaar leggen ze gemiddeld een M ei of een L ei. Langzaam groeien ze dan door naar allemaal een “L” ei. Op het laatste, als ze bijna 2 jaar zijn, is de ei schaalkwaliteit te dun, zodat we afscheid moeten nemen van de kip. Geen leuk moment als we het leven dankbaar beรซindigen. We kopen ze dan terug als soepkip. Ook heerlijk. Dan hebben we weer nieuw leven in gedachte om vervolgens weer met nieuwe kippen te starten.

MergellandEi 2024

×

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld; ย leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app deze dezelfde dag. ย U ontvangt daarnaย een voucher van het statiegeld .โ†ต

× Whats app & statiegeld