Soms is een gekookt ei niet te pellen

Te Vers; slide naar rechts
Perfect

kakelverse eitjes zijn heerlijk om uit te lepelen, te pocheren, spiegeleitje en eiwit scheiden, maar als je nette plakjes nodig hebt òf voor paaseieren òf een salade dan heb je natuurlijk mooie en hele gekookte eieren nodig. Lees hier de tip!

VERS OF NIET VERS

Het níet of wél kunnen pellen komt door de leeftijd van de eieren. Verse eieren pellen slecht. Pas na  5 a 10 dagen zal je merken dat het ei beter is te pellen.

Onze eieren in de eierenautomaat zijn altijd echt kakelvers! Dus te vers om te pellen. Dus neem een eitje meer mee en zet er altijd een paar aan de kant. NB een kakelvers ei is natuurlijk perfect voor te 

Simpel gezegd; Hou “ouder” het ei; hoe meer “plaats” tussen de schaal en het ei. Bij verse eieren zit het eiwit dicht tegen het vliesje en het vliesje zit nog dicht tegen de schaal aan. Als je de eieren in de koelkast bewaard duurt het nog wat langer. Dus voor Pasen en andere hele gekookte pelbare eieren geven wij de tip; Gebruik 14 dagen “oude” eieren.

Kooktabel

Hoe lang kook je een eitje?

Gekleurde eitjes

Niet alleen leuk voor pasen, maar zeker ook op de alle daagse ontbijttafel

Recepten

Onze lekkere recepten

×

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app deze dezelfde dag.  U ontvangt daarna een voucher van het statiegeld .↵

× Whats app & statiegeld