De bekendste manieren om eieren klaar te maken zijn: bakken, koken en pocheren
Eieren kunnen kort of langer gekookt worden. Kook een ei:
3 á 4 minuten voor een zachtgekookt ei
6 minuten voor een halfzachtgekookt ei
9 en langer minuten voor een hardgekookt ei
Zet de eieren volledig onder water bij het koken, dan koken ze gelijkmatig hard. Laat het water zachtjes koken. Dit zorgt ervoor dat de eieren niet stuk tegen elkaar koken. Je kunt om het breken van het ei te voorkomen een eierprikker gebruiken om een gaatje te prikken in de schaal.
Na het koken kan je de eieren laten ‘schrikken’ door ze met koud water af te spoelen. Dan pellen ze makkelijker. Ook stopt zo het stollen, anders gaat het kookproces nog een paar minuten door. Oudere eitjes pellen makkelijker
Waarom zijn knetterverse eieren zoals in onze eierautomaat niet goed te pellen?lees het hieronder.
Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app deze dezelfde dag.  U ontvangt daarna een voucher van het statiegeld .↵