Kakeldoos
CLUBACTIE

CLUBACTIE

FAQ

Vrouw van de akkerbouwer; gedeelde liefde met de bodem

Salade-gefituurd-ei_ Janneke Philippi

Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Super eggs Benedict van JamieĀ Oliver

Super eggs Benedict van JamieĀ Oliver

Lemoncurd

Lemoncurd

Soepkip

Sophine de Sophin

Oma’s creme de caraque

Oma’s creme de caraque

Maud’s eiwit soesjes

Maud’s eiwit soesjes

Rob’s Wafels

Rob’s Wafels

Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue

Aardappel, met spek en ei.

Aardappel, met spek en ei.

Gehaktbal met verstopt eitje

Gehaktbal met verstopt eitje

Bloeiende Boer En Buurt

Statiegeld

Statiegeld

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Kip Kerrie Salade

Wiedewiedebietpiet

Joeufke in de bloome

Soepkip

Qr scanner en BTW bonnetje

Qr scanner en BTW bonnetje

Wereldeidag

Wereldeidag

Soepkip met kruidenbuiltje

Soepkip met kruidenbuiltje

Voor alle liefhebbers van ons ei

Citta Slow

Citta Slow

de wandelaar

Huppelpad

Nieuwe medewerkers

Nieuwe medewerkers

Sophine de sophin

De suikerbiet een zoete verrassingā€¦.

Groningse eierballen

Ingrediƫnten

Ik heb altijd bouillon in voorraad, getrokken van onze soepkipšŸ˜€. Die vries ik altijd in porties in . Altijd handig. Heb je die niet dan gebruik je groentenbouillon ipv kippenbouillon.

Van elke soepkip gaat er 20 cent naar onze akkerbouwvak. Daar realiseren we per 1 verkochte soepkip weer 1 vierkante meter bloeiende akkerranden. Bij deze het soepkip recept. Denkende wat je er allemaal mee kan kwam ik dit recept tegen. Gemaakt en verslaafd ;)).

Groningse eierballen
Groningse eierballen

  • Voor de ragout
  • 65 gr tarwebloem
  • 1 tl fenegriekpoeder
  • 1 tl gemalen mosterdzaad
  • 32 gr ongezouten roomboter
  • 250 ml koude kippenbouillon of evt groentebouillon
  • 4 middelgrote eieren of 8 Pulle eikes; We hebben geluk omdat we op dit moment ook nog pulle-eikes (jonge hennen-eitjes) hebben. Dit is toch echt wel een perfect maatje voor de ballen.

  • Voor het paneren
  • 60 gr bloem
  • 4 eiwitten
  • 50 gr paneermeel

  • Verder nodig
  • bloem, om te bestuiven
  • zonnebloem- of arachideolie, om in te frituren; ik gebruik gewoon ossenwit

Bereiding:

Dag 1: Zeef voor de ragout de bloem in een kom. Voeg het fenegriekpoeder en het gemalen mosterdzaad toe. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem, het fenegriekpoeder en gemalen mosterdzaad in Ć©Ć©n keer toe. Verhit het bloemmengsel al roerend 2-3 minuten op laag vuur.

Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook en roer met een garde. Breng goed op smaak met peper en zout. Laat enkele minuten garen op laag vuur. Roer regelmatig.

Schep de ragout in de ovenschaal, dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten afkoelen. Laat 24 uur opstijven in de koelkast.

Dag 2: Kook gewone eieren 5 minuten. Kook pulle-eikes 4 minuten. Gebruik geen verse eieren i.v.m. het pellen. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Dep de eieren goed droog met een schone theedoek.

Verdeel de ragout in 4 gelijke porties van circa 80 g (middelgroot ei) of 8 porties van circa 40g (pulle-eieks). Bestuif je handpalmen met wat bloem. Maak balletjes van de ragout en druk ze plat.

In het voorbeeld zie je bovenaan een ouder gekookt eitje en links en beneden een vers gekookt eitje… Ik had geen geduld en alleen maal verse eitjes šŸ™‚

Bestuif de eieren en je handpalmen met wat bloem. Leg telkens een plak ragout in een handpalm en vouw deze om het ei heen. Zorg ervoor dat het ei helemaal bedekt en de ragout gelijkmatig verdeeld is. Was na elk ei je handen, dep droog en bestuif met bloem. Dek de eieren af met vershoudfolie. Laat 24 uur opstijven in de koelkast.

Dag 3: Doe de bloem voor het paneren in een diep bord. Klop de eiwitten los in een tweede bord. Doe het paneermeel in een derde bord. Haal de eierballen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. Herhaal zodat de eierballen dubbel gepaneerd zijn.

Verhit de olie in een frituurpan tot 170 Ā°C. Frituur de grote eierballen in circa 5,5 minuut en kleine eierballen in circa 4 minuten.

Let op: Normaal frituur je op 180 Ā°C. Frituur eierballen nooit in olie met een temperatuur hoger dan 170 Ā°C, anders wordt het ei van binnen niet warm en van buiten te bruin. Gebruik eventueel een keukenthermometer, als je frituurpan niet de exacte temperatuur aangeeft.

We aten vooraf een kippensoep, toen een eierbal en achteraf nog een bladerdeegbakje gevuld met hartige kippenragout….heerlijk

Groningse eierballen

De eierbal

gemaakt en verslaafd ;)).

Ingrediƫnten

Ik heb altijd bouillon in voorraad, getrokken van onze soepkipšŸ˜€. Die vries ik altijd in porties in . Altijd handig. Heb je die niet dan gebruik je groentenbouillon ipv kippenbouillon.

Van elke soepkip gaat er 20 cent naar onze akkerbouwvak. Daar realiseren we per 1 verkochte soepkip weer 1 vierkante meter bloeiende akkerranden. Bij deze het soepkip recept. Denkende wat je er allemaal mee kan kwam ik dit recept tegen. Gemaakt en verslaafd ;)).


Voor de ragout
  • 65 gr tarwebloem
  • 1 tl fenegriekpoeder
  • 1 tl gemalen
  • mosterdzaad
  • 32 gr ongezouten roomboter
  • 250 ml koude kippenbouillon of evt groentebouillon
  • 4 middelgrote eieren of 8 Pulle eikes; We hebben geluk omdat we op dit moment ook nog pulle-eikes (jonge hennen-eitjes) hebben. Dit is toch echt wel een perfect maatje voor de ballen.

Voor het paneren
  • 60 gr bloem
  • 4 eiwitten
  • 50 gr paneermeel
  • Verder nodig
    bloem, om te bestuiven
  • zonnebloem- of arachideolie, om in te frituren; (ik gebruik gewoon ossenwit)


Bereiding:

Dag 1: Zeef voor de ragout de bloem in een kom. Voeg het fenegriekpoeder en het gemalen mosterdzaad toe. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem, het fenegriekpoeder en gemalen mosterdzaad in Ć©Ć©n keer toe. Verhit het bloemmengsel al roerend 2-3 minuten op laag vuur.

Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook en roer met een garde. Breng goed op smaak met peper en zout. Laat enkele minuten garen op laag vuur. Roer regelmatig.

Schep de ragout in de ovenschaal, dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten afkoelen. Laat 24 uur opstijven in de koelkast.

Dag 2: Kook gewone eieren 5 minuten. Kook pulle-eikes 4 minuten. Gebruik geen verse eieren i.v.m. het pellen. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Dep de eieren goed droog met een schone theedoek.

Verdeel de ragout in 4 gelijke porties van circa 80 g (middelgroot ei) of 8 porties van circa 40g (pulle-eieks). Bestuif je handpalmen met wat bloem. Maak balletjes van de ragout en druk ze plat.

In het voorbeeld zie je bovenaan een ouder gekookt eitje en links en beneden een vers gekookt eitje… Ik had geen geduld en alleen maal verse eitjes šŸ™‚

Bestuif de eieren en je handpalmen met wat bloem. Leg telkens een plak ragout in een handpalm en vouw deze om het ei heen. Zorg ervoor dat het ei helemaal bedekt en de ragout gelijkmatig verdeeld is. Was na elk ei je handen, dep droog en bestuif met bloem. Dek de eieren af met vershoudfolie. Laat 24 uur opstijven in de koelkast.

Dag 3: Doe de bloem voor het paneren in een diep bord. Klop de eiwitten los in een tweede bord. Doe het paneermeel in een derde bord. Haal de eierballen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. Herhaal zodat de eierballen dubbel gepaneerd zijn.

Verhit de olie in een frituurpan tot 170 Ā°C. Frituur de grote eierballen in circa 5,5 minuut en kleine eierballen in circa 4 minuten.

Let op: Normaal frituur je op 180 Ā°C. Frituur eierballen nooit in olie met een temperatuur hoger dan 170 Ā°C, anders wordt het ei van binnen niet warm en van buiten te bruin. Gebruik eventueel een keukenthermometer, als je frituurpan niet de exacte temperatuur aangeeft.

We aten vooraf een kippensoep, toen een eierbal en achteraf nog een bladerdeegbakje gevuld met hartige kippenragout….heerlijk

Wit ei
Onze kippen zijn wit; Daarom leggen ze witte eitjes met eenĀ eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
Ā 
Vertrouwd en gecertificeerd;

Ā 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

MergellandEi 2024

Wegens succes binnenkort een andere leuke actie!!!

We hebben een geweldige kortingscode speciaal voor jou.
Scoor 10% bij onze boerderij-ei automaat. Dus, als je nog op zoek bent naar verse, heerlijke eieren, dan moet je zeker een kijkje nemen ;)
×

Ey, hoi!

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld; Ā leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app ons deze voor een voucher van het statiegeld.

× Hoe kan ik je helpen?