Offcanvas

Email

info@mergellandei.nl

Adres

Keerestraat 3 6251 NJ Eckelrade

Bestelling afhalen

Maandag — Vrijdag 10:00 – 12:00

Boer-der_ei-automaat

elke dag 24/7 open

Dan is het een vrije uitloop ei. Lekker vrij in de wei!

Lege trays kunt u vanaf 10 stuks inleveren. Plaats de trays bij een volgende aankoop in het lege vak en maak een foto. App deze naar ons diezelfde dag en U ontvangt binnen 2 werkdagen een voucher.

 Scan de voucher bij de witte boer-der-ei-automaat!(zie foto) Let op! ❝𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐮𝐜𝐡𝐞𝐫 𝐦𝐨𝐞𝐭 𝐢𝐧 𝟏 𝐤𝐞𝐞𝐫 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞𝐞𝐝 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧❞

❝H𝐨𝐞 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐮 𝐬𝐩𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐡𝐨𝐞 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐫❞💰 😄. Bij 14 rekjes maken we er 16 en bij 20 maken we er 24 van. 

Of doneer je trays aan KWF, clubactie of ons huppelpad! 🐓🥚

Lees hier meer

Gemiddeld 75 kcal. Ze staan niet voor niets in de schijf van vijf ennutriscore A. 

Eieren zijn erg gezond.

Kleur letterlijk en figuurlijk toevoegen aan het leven als boer.

We bedachten het huppelpad na een moeilijke periode.

De verbinding wordt steeds sterker tussen boer en buurt door de eigen verkoop. De bloeiende boerenbuurt werd geboren.

Door voordelige eieren op herbruikbare kunststoffen trays te kopen en dan deze te doneren ontstaat er budget voor een MergellandEI wandelpad (voor de huppelende mens, vliegende vogel, bij en vlinder)., insectenhotels en bloeiende akkerranden.

Lees hier het plan.

Edit Template
Kakeldoos

FAQ

Het verschil tussen de soepkip en de vleeskip.

FOTOWEDSTRIJD 2020

Yeah!!!!

spandoek-huppelpad

Bloeiende Boer En Buurt

De Ei-code app

Boeren en Buren

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Einde verkoop bruin ei!

Boeren horen bij Nederland

Onderweag

Meer weetjes…

Gemengd bedrijf Mergellandei; eieren, kippen, bieten, tarwe, mais,

**STOFBADEN** kippig weetje😀

Het stro is van het land en de jonge hennen leggen al weer volop pulle-eikes

EI-les

Maas en Mergelland " Uit 2017"

24 kitchen/Het beste EI van Nederland…..

Kipster, biologische bestrijding

Biologische bestrijding

RTV Maas & Mergelland

Pocheren; een eitje

Slekkendel en Slowfood

Eiwit… maar dan voor de kip

Een ei is een interessant en compleet voedingsmiddel, bomvol voedingsstoffen

Stage bij Mergellandei

De tijd vliegt

Genieten in eigen tuin

Recepten
Rob’s Wafels

Rob’s Wafels

Moederdag-tip

Moederdag-tip

Advocaattaart Recept advocaattaart

SHAKSHUKA MET BROOD

Shakshuka met brood

broodje hamburger

Broodje Hamburger

Miserable gemaakt door MergellandEi tijdens de open dag van de Buurderij Maastricht

Miserable

Saucijzenstaaf…mmmm

Saucijzenstaaf…mmmm

Salade-gefituurd-ei_ Janneke Philippi

Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Lemoncurd

Lemoncurd

Soepkip

Sophine de Sophin

Oma’s creme de caraque

Oma’s creme de caraque

Maud’s eiwit soesjes

Maud’s eiwit soesjes

Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue

Aardappel, met spek en ei.

Aardappel, met spek en ei.

Gehaktbal met verstopt eitje

Gehaktbal met verstopt eitje

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Kip Kerrie Salade

Lemoncurd met meringue

Peren-walnoot cake

Amuse; gevulde eitjes met gerookte forelmousse

Spek en ei actie

Pocheren; een eitje

Komkommer met ei salade

lekker lekker lekker

Mayonaise…met de staafmixer..binnen een minuut…..een eitje!!

Groningse eierballen

Ingrediënten

Ik heb altijd bouillon in voorraad, getrokken van onze soepkip😀. Die vries ik altijd in porties in . Altijd handig. Heb je die niet dan gebruik je groentenbouillon ipv kippenbouillon.

Van elke soepkip gaat er 20 cent naar onze akkerbouwvak. Daar realiseren we per 1 verkochte soepkip weer 1 vierkante meter bloeiende akkerranden. Bij deze het soepkip recept. Denkende wat je er allemaal mee kan kwam ik dit recept tegen. Gemaakt en verslaafd ;)).

Groningse eierballen
Groningse eierballen

  • Voor de ragout
  • 65 gr tarwebloem
  • 1 tl fenegriekpoeder
  • 1 tl gemalen mosterdzaad
  • 32 gr ongezouten roomboter
  • 250 ml koude kippenbouillon of evt groentebouillon
  • 4 middelgrote eieren of 8 Pulle eikes; We hebben geluk omdat we op dit moment ook nog pulle-eikes (jonge hennen-eitjes) hebben. Dit is toch echt wel een perfect maatje voor de ballen.

  • Voor het paneren
  • 60 gr bloem
  • 4 eiwitten
  • 50 gr paneermeel

  • Verder nodig
  • bloem, om te bestuiven
  • zonnebloem- of arachideolie, om in te frituren; ik gebruik gewoon ossenwit

Bereiding:

Dag 1: Zeef voor de ragout de bloem in een kom. Voeg het fenegriekpoeder en het gemalen mosterdzaad toe. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem, het fenegriekpoeder en gemalen mosterdzaad in één keer toe. Verhit het bloemmengsel al roerend 2-3 minuten op laag vuur.

Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook en roer met een garde. Breng goed op smaak met peper en zout. Laat enkele minuten garen op laag vuur. Roer regelmatig.

Schep de ragout in de ovenschaal, dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten afkoelen. Laat 24 uur opstijven in de koelkast.

Dag 2: Kook gewone eieren 5 minuten. Kook pulle-eikes 4 minuten. Gebruik geen verse eieren i.v.m. het pellen. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Dep de eieren goed droog met een schone theedoek.

Verdeel de ragout in 4 gelijke porties van circa 80 g (middelgroot ei) of 8 porties van circa 40g (pulle-eieks). Bestuif je handpalmen met wat bloem. Maak balletjes van de ragout en druk ze plat.

In het voorbeeld zie je bovenaan een ouder gekookt eitje en links en beneden een vers gekookt eitje… Ik had geen geduld en alleen maal verse eitjes 🙂

Bestuif de eieren en je handpalmen met wat bloem. Leg telkens een plak ragout in een handpalm en vouw deze om het ei heen. Zorg ervoor dat het ei helemaal bedekt en de ragout gelijkmatig verdeeld is. Was na elk ei je handen, dep droog en bestuif met bloem. Dek de eieren af met vershoudfolie. Laat 24 uur opstijven in de koelkast.

Dag 3: Doe de bloem voor het paneren in een diep bord. Klop de eiwitten los in een tweede bord. Doe het paneermeel in een derde bord. Haal de eierballen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. Herhaal zodat de eierballen dubbel gepaneerd zijn.

Verhit de olie in een frituurpan tot 170 °C. Frituur de grote eierballen in circa 5,5 minuut en kleine eierballen in circa 4 minuten.

Let op: Normaal frituur je op 180 °C. Frituur eierballen nooit in olie met een temperatuur hoger dan 170 °C, anders wordt het ei van binnen niet warm en van buiten te bruin. Gebruik eventueel een keukenthermometer, als je frituurpan niet de exacte temperatuur aangeeft.

We aten vooraf een kippensoep, toen een eierbal en achteraf nog een bladerdeegbakje gevuld met hartige kippenragout….heerlijk

Groningse eierballen

De eierbal

gemaakt en verslaafd ;)).

Ingrediënten

Ik heb altijd bouillon in voorraad, getrokken van onze soepkip😀. Die vries ik altijd in porties in . Altijd handig. Heb je die niet dan gebruik je groentenbouillon ipv kippenbouillon.

Van elke soepkip gaat er 20 cent naar onze akkerbouwvak. Daar realiseren we per 1 verkochte soepkip weer 1 vierkante meter bloeiende akkerranden. Bij deze het soepkip recept. Denkende wat je er allemaal mee kan kwam ik dit recept tegen. Gemaakt en verslaafd ;)).


Voor de ragout
  • 65 gr tarwebloem
  • 1 tl fenegriekpoeder
  • 1 tl gemalen
  • mosterdzaad
  • 32 gr ongezouten roomboter
  • 250 ml koude kippenbouillon of evt groentebouillon
  • 4 middelgrote eieren of 8 Pulle eikes; We hebben geluk omdat we op dit moment ook nog pulle-eikes (jonge hennen-eitjes) hebben. Dit is toch echt wel een perfect maatje voor de ballen.

Voor het paneren
  • 60 gr bloem
  • 4 eiwitten
  • 50 gr paneermeel
  • Verder nodig
    bloem, om te bestuiven
  • zonnebloem- of arachideolie, om in te frituren; (ik gebruik gewoon ossenwit)


Bereiding:

Dag 1: Zeef voor de ragout de bloem in een kom. Voeg het fenegriekpoeder en het gemalen mosterdzaad toe. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem, het fenegriekpoeder en gemalen mosterdzaad in één keer toe. Verhit het bloemmengsel al roerend 2-3 minuten op laag vuur.

Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook en roer met een garde. Breng goed op smaak met peper en zout. Laat enkele minuten garen op laag vuur. Roer regelmatig.

Schep de ragout in de ovenschaal, dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten afkoelen. Laat 24 uur opstijven in de koelkast.

Dag 2: Kook gewone eieren 5 minuten. Kook pulle-eikes 4 minuten. Gebruik geen verse eieren i.v.m. het pellen. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Dep de eieren goed droog met een schone theedoek.

Verdeel de ragout in 4 gelijke porties van circa 80 g (middelgroot ei) of 8 porties van circa 40g (pulle-eieks). Bestuif je handpalmen met wat bloem. Maak balletjes van de ragout en druk ze plat.

In het voorbeeld zie je bovenaan een ouder gekookt eitje en links en beneden een vers gekookt eitje… Ik had geen geduld en alleen maal verse eitjes 🙂

Bestuif de eieren en je handpalmen met wat bloem. Leg telkens een plak ragout in een handpalm en vouw deze om het ei heen. Zorg ervoor dat het ei helemaal bedekt en de ragout gelijkmatig verdeeld is. Was na elk ei je handen, dep droog en bestuif met bloem. Dek de eieren af met vershoudfolie. Laat 24 uur opstijven in de koelkast.

Dag 3: Doe de bloem voor het paneren in een diep bord. Klop de eiwitten los in een tweede bord. Doe het paneermeel in een derde bord. Haal de eierballen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. Herhaal zodat de eierballen dubbel gepaneerd zijn.

Verhit de olie in een frituurpan tot 170 °C. Frituur de grote eierballen in circa 5,5 minuut en kleine eierballen in circa 4 minuten.

Let op: Normaal frituur je op 180 °C. Frituur eierballen nooit in olie met een temperatuur hoger dan 170 °C, anders wordt het ei van binnen niet warm en van buiten te bruin. Gebruik eventueel een keukenthermometer, als je frituurpan niet de exacte temperatuur aangeeft.

We aten vooraf een kippensoep, toen een eierbal en achteraf nog een bladerdeegbakje gevuld met hartige kippenragout….heerlijk

Marco Bakker & Douwe Bob

bij MergellandEi

en een heelijk rauw eitje glijdt verder :)

24 kitchen

met Wim Ballieu

De Vlaamse kok Wim Ballieu steekt in de nieuwe reeks "De Streken van Wim" de grens over voor een culinaire roadtrip door Nederland

Antoon

Even van de vluchtstrook

op TikTok deelde Antoon en Carmen een leuk bericht bij een super hippe boer ;)

De Limburger-Voila

Voila

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Citta Slow

Gemeente Eijsden-Margraten

verbinden verwennen vertellen

Kippenboerin

De Limburger

Imago van het kippenei moet beter

Wit ei
Onze kippen zijn wit en hebben witte oren; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Lokale verkoop Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

MergellandEi 2024

×

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app deze dezelfde dag.  U ontvangt daarna een voucher van het statiegeld .↵

× Whats app & statiegeld