Kakeldoos
CLUBACTIE

CLUBACTIE

FAQ

Vrouw van de akkerbouwer; gedeelde liefde met de bodem

Salade-gefituurd-ei_ Janneke Philippi

Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Lemoncurd

Lemoncurd

Soepkip

Sophine de Sophin

Oma’s creme de caraque

Oma’s creme de caraque

Maud’s eiwit soesjes

Maud’s eiwit soesjes

Rob’s Wafels

Rob’s Wafels

Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue

Aardappel, met spek en ei.

Aardappel, met spek en ei.

Gehaktbal met verstopt eitje

Gehaktbal met verstopt eitje

Bloeiende Boer En Buurt

Statiegeld

Statiegeld

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Kip Kerrie Salade

Wiedewiedebietpiet

Joeufke in de bloome

Soepkip

Qr scanner en BTW bonnetje

Qr scanner en BTW bonnetje

Wereldeidag

Wereldeidag

Soepkip met kruidenbuiltje

Soepkip met kruidenbuiltje

Voor alle liefhebbers van ons ei

Citta Slow

Citta Slow

de wandelaar

Huppelpad

Nieuwe medewerkers

Nieuwe medewerkers

Sophine de sophin

De suikerbiet een zoete verrassing….

FAQ

❝H𝐨𝐞 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐮 𝐬𝐩𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐡𝐨𝐞 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐫❞💰 😄. Bij 14 rekjes maken we er 16 en bij 20 maken we er 24 van.  Of doneer je trays aan KWF, clubactie of ons huppelpad! .Lever de trays in bij de volgende aankoop vanaf 10 stuks. Maak een foto en U ontvangt binnen 2 werkdagen een voucher.  Scan ‘m bij de witte boer-der-ei-automaat!(zie foto) Let op! ❝𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐮𝐜𝐡𝐞𝐫 𝐦𝐨𝐞𝐭 𝐢𝐧 𝟏 𝐤𝐞𝐞𝐫 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞𝐞𝐝 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧❞Bedankt voor de eier-aankoop. Tot snel! Fam. Lardinois/MergellandEi 🐓🥚

De eieren zijn tenminste houdbaar tot 28 dagen na legdatum! (We plakken de THT datum altijd op t doosje/ tray)

Bij ons was er een verschil in houderij. De witte kippen zijn vrijlopend in de wei en de bruine kippen mochten niet de stal of overdekte uitloop verlaten. Qua smaak was er geen verschil in de eieren. De witte kippen pikken buiten wel gras, verschil van voer binnen is er niet. Mei 2021 zijn we met bruine kippen gestopt Lees hier meer over verschillende houderijen en concepten.

Ze zijn kakelvers dus de eerste week  zijn ze niet goed te pellen.  Volgens onderzoekers is een ei van 10 dagen oud het lekkerst. Dus kook een ouder ei en het pelt goed! Na het leggen vinden er nog allerlei processen in het ei plaats, waardoor het aroma van het ei verder wordt ontwikkeld.

Dat zijn hagelsnoeren die er voor zorgen dat het dooier midden in het ei blijft wonen. Deze zijn het best zichtbaar bij zeer verse eieren.

Nee, we verkopen onze kippen niet. We verkopen wel onze soepkippen.

Daar ligt ie dan… Onze soepkip. Een klein kippetje als je haar zo naakt ziet. We merken zelfs dat vrienden, maar zeker ook chefkoks het verschil niet meer kennen tussen een soepkip en zo’n grote scharrelhoen, scharrelkip, maïskip.

Onze kip wordt jonger geslacht omdat ze zo klein is denken ze. NIETS IS MINDER WAAR. Het is een legkip die haar diensten heeft bewezen en vele lekkere MergellandEieren heeft gelegd. Met de leeftijd van ca 85 à 100 weken, dus 1,5 tot bijna 2 jaar wordt ze geslacht en kopen we onze kippen terug om als soepkip te verkopen.

Ze is vele malen ouder dan een kip gefokt voor het vlees, dus voller van smaak voor bouillon!

Een Franse poulet, mais kip, ..hoen noem t maar op die een beetje dikker oogt leeft 6 tot 10 weken.

Vleeskippen zijn een heel ander soort kip. Ze zijn net zoals je verschillende koeien hebt ( melk of vlees) “gefokt” voor het vlees. Hun vlees is jong en lekker mals. Ieder zijn kip, maar verwar ze niet met elkaar.

De smaak van een soepkip is vele malen intenser maar het vlees ook zeker veel taaier. Je trekt een rijke bouillon van onze soepkip. Het vlees is heerlijk voor ragout. De soepkip heeft stevig vlees en weinig vet. Met de R in de maand is deze dé manier om iets te doen aan uw natuurlijke weerstand. Bij deze ons recept voor de soepkip  Liefhebbers weten ons al jaren te vinden.

Op deze site is het een en ander te lezen over vleeskippen. 

Onze kippen komen met een half jaar bij ons en blijven tot ze ongeveer 2,5 jaar oud zijn. Daarna gaat de schaalkwaliteit achteruit en worden ze geslacht en hier ook te koop aangeboden als soepkip.

Dit is onze uitloopweide bij ons in Eckelrade. Lees meer in de onlangs verschenen "Voila"

Ei-weetjes….

Wist je dat….kippen ook wel eens afwijkende eieren leggen? In het begin van de legperiode vindt men regelmatig eieren met een dubbele dooier. Als de dames eenmaal goed op dreef zijn, daalt dat percentage weer. En zelfs een ei zónder dooier gebeurt wel eens. Die zijn dan heel klein met alleen maar eiwit. Héél bijzonder is een ei ín een ei. Deze hebben geen schaal. En ze zijn beter bekend onder de naam windeieren….

Wist je dat….eieren een eigen ‘kenteken’ hebben? Oftewel een printcode. Die code wordt bij ons er zelf op gezet. Het eerste cijfer vertelt je uit wat voor houderij het ei komt: biologisch, vrije uitloop, scharrel of kooi. De eieren van MergellandEi zijn voorzien van het cijfer 1 van ‘vrije uitloop’.

Wist je dat….de schaal van een ei poreus is? Bewaar je eieren dus niet in de buurt van sterk ruikende producten, zoals vis of knoflook. Want dat proef je dan terug in je ei!

Wist je dat….je aan de stevigheid van het eiwit kunt zien hoe oud een ei is? Blijft het wit dicht bij de dooier, dan is het een vers ei. Loopt het eiwit uit, dan is het ei al wat ouder.

Wist je dat….eieren niet van grote temperatuurschommelingen houden? Het beste is om ze te bewaren in de originele doos achter in de koelkast. En dus níet in dat zogenaamd handige rekje in de koelkastdeur! Door het regelmatig open en dicht gaan van de deur verandert de temperatuur daar dus regelmatig.

En tot slot….wist je dat….eieren gezond zijn? Ze bevatten alle belangrijke voedingsstoffen, die je nodig hebt voor de groei en ontwikkeling van je lichaam. Daarnaast geven ze je ook nog eens langere tijd een verzadigd gevoel, dus ze zijn ook nog eens goed voor de slanke lijn. Wat wil je nog meer?

Wit ei
Onze kippen zijn wit; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

MergellandEi 2024

Wegens succes binnenkort een andere leuke actie!!!

We hebben een geweldige kortingscode speciaal voor jou.
Scoor 10% bij onze boerderij-ei automaat. Dus, als je nog op zoek bent naar verse, heerlijke eieren, dan moet je zeker een kijkje nemen ;)
×

Ey, hoi!

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app ons deze voor een voucher van het statiegeld.

× Hoe kan ik je helpen?