De stal

Onze stal bestaat uit 2 gedeeltes: de (nacht)stal en een overdekte uitloop (wintergarten 50%) met toegang voor de vrije uitloop naar onze wei.

Veel leefruimte

Kippen hebben in een onze traditionele scharrelstal veel meer ruimte dan in andere stallen. Ruime legnesten, veel vloeroppervlak en veel ruimte op de zitstokken.

Onze kippen krijgen veel daglicht, maar ze krijgen daarnaast nog extra licht bij met lampen.

Natuurlijke ventilatie en ventilatoren
Wij gebruiken ventilatoren om de natuurlijke ventilatie te ondersteunen. Als de stroom uitvalt blijft de luchtkwaliteit in de stal goed door de natuurlijke luchtstroom, alle kleppen gaan open.<\br>

Veiligheid en welzijn van de kippen

De veiligheid en het welzijn van de kippen is verder geregeld met een alarmsysteem. Eén van ons wordt automatisch gebeld als er een probleem is met het voer, het water, de temperatuur of wanneer de stroom is uitgevallen. Dit betekent soms dat we onverwacht terug naar huis moeten als we ergens op visite zijn. Levende have is altijd zorgen en genieten!<\p>

Verschillende leefniveau’s bootsen natuurlijke omgeving na

In de stal hebben we verschillende leefniveau’s. Kippen vinden dit fijn. In hun natuurlijke leefomgeving (bos), springen ze ook graag in de takken van bomen en ook buiten in de uitloop springen ze overal bovenop. ’s Nachts kruipen kippen in hun natuurlijke omgeving zelfs nog hoger om veilig te zijn voor vossen en andere roofdieren.

In onze stal maken we gebruik van de natuurlijke drang van kippen om hogerop te springen. Door de leefniveaus  kunnen de kippen hogerop wegkruipen in de legnesten om een ei te leggen en voor een meerdere in een hogere pikorde te vluchten. Ook het drinkwater, het voer en de zitstokken zitten hoog.

Op de grond ligt een dikke laag strooisel waar de kippen graag in graven, krabben en een stofbad nemen.<\br>

Wintergartens: overdekte speeltuinen

Vanuit de stal kunnen kippen overdag  de wintergartens in. De wintergartens zijn een soort grote overdekte speeltuin voor de kippen. Dagelijks strooien we hier graan, zodat de kippen voer kunnen zoeken op een natuurlijke manier.<\p>

Veel gaat automatisch

We hebben zo veel mogelijk geautomatiseerd. Het voer wordt bijvoorbeeld automatisch bij de kippen gebracht op vaste tijden. De dieren weten feilloos wanneer dit is en stellen hun dagelijkse ritme hierop af.

Een klimaatcomputer zorgt voor optimale luchtkwaliteit in de stal en ook de temperatuur is computergestuurd.

De uitloopluiken gaan elke dag automatisch open. Zo zijn de dieren niet afhankelijk van ons, maar worden ze elke dag op exact hetzelfde tijdstip naar buiten gelaten. Ze rekenen hier ook echt op.

’s Avonds als het schemert, trekken de kippen terug naar de stal omdat er in de stal licht blijft branden. Als het echt donker is, zitten alle kippen binnen en gaan de luiken automatisch dicht. Er blijft vrijwel nooit een kip buiten achter.

contact

Telefoon

+31-614500373

Boer-der-Ei-automaat

elke dag 24/7 open

Adres

Keerestraat 3 6251 NJ Eckelrade

Email

info@mergellandei.nl

Bestelling afhalen

Maandag — Vrijdag 10:00 – 12:00

Gemiddeld 75 kcal. Ze staan niet voor niets in de schijf van vijf en nutriscore A. 

Eieren zijn erg gezond.

Dan is het een vrije uitloop ei. Lekker vrij in de wei!

Lege trays kunt u vanaf 10 stuks inleveren. Plaats de trays bij een volgende aankoop in het lege vak en maak een foto. App deze naar ons diezelfde dag en U ontvangt binnen 2 werkdagen een voucher.

 Scan de voucher bij de witte boer-der-ei-automaat!(zie foto) Let op! ❝𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐮𝐜𝐡𝐞𝐫 𝐦𝐨𝐞𝐭 𝐢𝐧 𝟏 𝐤𝐞𝐞𝐫 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞𝐞𝐝 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧❞

❝H𝐨𝐞 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐮 𝐬𝐩𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐡𝐨𝐞 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐫❞💰 😄. Bij 14 rekjes maken we er 16 en bij 20 maken we er 24 van. 

Of doneer je trays aan KWF, clubactie of ons huppelpad! 🐓🥚

Lees hier meer

Kleur letterlijk en figuurlijk toevoegen aan het leven als boer.

We bedachten het huppelpad na een moeilijke periode.

De verbinding wordt steeds sterker tussen boer en buurt door de eigen verkoop. De bloeiende boerenbuurt werd geboren.

Door voordelige eieren op herbruikbare kunststoffen trays te kopen en dan deze te doneren ontstaat er budget voor een MergellandEI wandelpad (voor de huppelende mens, vliegende vogel, bij en vlinder)., insectenhotels en bloeiende akkerranden.

Lees hier het plan.

Wegens succes binnenkort een andere leuke actie!!!

We hebben een geweldige kortingscode speciaal voor jou.
Scoor 10% bij onze boerderij-ei automaat. Dus, als je nog op zoek bent naar verse, heerlijke eieren, dan moet je zeker een kijkje nemen ;)
×

Ey, hoi!

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app ons deze voor een voucher van het statiegeld.

× Hoe kan ik je helpen?