Kakeldoos
CLUBACTIE

CLUBACTIE

FAQ

Vrouw van de akkerbouwer; gedeelde liefde met de bodem

Salade-gefituurd-ei_ Janneke Philippi

Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Lemoncurd

Lemoncurd

Soepkip

Sophine de Sophin

Oma’s creme de caraque

Oma’s creme de caraque

Maud’s eiwit soesjes

Maud’s eiwit soesjes

Rob’s Wafels

Rob’s Wafels

Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue

Aardappel, met spek en ei.

Aardappel, met spek en ei.

Gehaktbal met verstopt eitje

Gehaktbal met verstopt eitje

Bloeiende Boer En Buurt

Statiegeld

Statiegeld

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Kip Kerrie Salade

Wiedewiedebietpiet

Joeufke in de bloome

Soepkip

Qr scanner en BTW bonnetje

Qr scanner en BTW bonnetje

Wereldeidag

Wereldeidag

Soepkip met kruidenbuiltje

Soepkip met kruidenbuiltje

Voor alle liefhebbers van ons ei

Citta Slow

Citta Slow

de wandelaar

Huppelpad

Nieuwe medewerkers

Nieuwe medewerkers

Sophine de sophin

De suikerbiet een zoete verrassing….

Bloeiende Boer En Buurt

Bloeiendenboerenbuurt
Onze bloeiende Akkerrand op foto door: Colorfull Kim

U kunt ons project steunen door aankoop van de #soepkip van #vrijindewei bij #mergellandei. 

Aankoop van eieren op kunststoffen trays en donatie is ook een mogelijkheid

maak een foto met #bloeiendeboerenbuurt met het spandoek en de bloemen en deel op social media. We verloten elke maand een doos eieren en nog iets leuks…

Doe je mee? #bloeiendeboerenbuurt, we kijken uit naar de plaatjes

ps….geen foto’s van geplukte zonnebloemen in de vazen thuis aub…:) Daarvoor hebben we bloemisten:)

Na het starten van een imkercursus kwam ik erachter dat er veel verschillende soorten bijen zijn: Honingbijen zijn alom bekend en niet zeldzaam maar de solitaire bij, hommel en vlinder kunnen wat hulp gebruiken.. Ik wist niet eens van het bestaan van zoveel verschillende soorten bijen. Een ding hebben al die bijen gemeen; op zoek naar nectar….Ik merkte dat ik op de verkeerde cursus zat; imkercursus is natuurlijk gericht om honing te verzamelen via de bij; we hebben al genoeg dieren. Een heel mooi vak maar ook een houderij die veel verzorging vereist wil je het goed doen. We hebben al hele mooie imkers hier in het dorp en die doen voorzien ons van heerlijke honing. Dus het potje honing weten we wel te vinden.

Bij de gemeente gooiden we een balletje op dat we bijvoorbeeld de toeristenbelasting wilden gebruiken waarvan wij het zaad konden kopen en zo onze akker tegen een vergoeding/vierkante meter konden inzaaien. De toeristen konden dan een wandelroute langs verscheidene percelen krijgen en de deelnemende boeren zouden hun producten bij de lokale horeca kunnen afzetten. We hebben altijd veel fantasie :)) De toeristenpot bleef gesloten. Er kwam wel een subsidie plan voor akkerranden, maar het stond ons niet aan omdat het een 6 jaren plan was. We maken gebruik van vrachtwisseling en soms is het niet handig om een bloeiende akkerrand te hebben naast bijvoorbeeld aardappelen. Ook de zaadsamenstelling kon niet worden gekozen.

We bleven kijken of we iets terug konden doen voor de soepkipkopers; ideeën van zakjes bloemenzaad en het zelf laten strooien tot weet ik wat. Verbinden heet dat geloof ik. Ineens hadden we de beslissing gemaakt en kochten na een zoektocht zaad. Verschillende zaden waren niet wenselijk i.v.m. onze tarweteelt. Dus kozen een eigen mengsel uit. We maakten zorgvuldig een zaaibed en wachten geduldig op de regen. Nadat deze gevallen was heeft Guus met de trekker het zaaibed ingezaaid. Omdat het een mengsel is was het afstellen van de zaaimachine wel een dingetje. Begin juni viel er wederom wat regen en sindsdien groeien onze bloemen goed door. In de uitloopweide langs het wandelpad hebben we ook een strook gezaaid. Naast de meidoorn heg waar we vorig jaar honderden meters van geplant hadden, echter die heeft het door de droogte of andere redenen erg moeilijk.

Op een andere akker hebben we voor de mais zonnebloemen gezaaid. Deze bedekken de bodem heel goed zodat er geen ongewenst kruid kan wassen. Of de zonnebloem een hele hoge waarde heeft qua nectar moet ik nog ff googlen…..een mooi plaatje wordt het vast.

Namens ons; super bedankt dat we dit op eigen kracht kunnen doen door #lokaalvoorlokaal en onze soepkipverkoop. Per elke verkochte soepkip zaaien we 1 vierkante meter bloemen in. Leuker kunnen we het niet maken :)…of toch

Door verkoop van onze soepkippen en de eieren zijn we wellicht bewuster van het feit dat niet iedereen haar of zijn tuin kan volzetten met bloeiende bloemen voor de hommel en de bij en kippen kan houden. Dat laatste doen we graag met nog steeds passie voor dier, natuur en product, Die bloemen; dat zijn geen geldelijke verdiensten, maar mooie dingen die je kan doen; geen verdienmodel maar omdat we het leuk vinden. Het idee #bloeiendeboerenbuurt was geboren.

Op voorhand vragen we graag;

hou de bloemen voor DE BIJTJES en NIET voor EIGEN pluk. Dan zal ons initiatief van HARTE een meerjarenplan worden😍🌺.

Bloei mee

Download hier onze folder en bloei met ons mee

Klik hierDownload

Bloeiende boerenbuurt

bloei mee

en huppel mee

Download onze folder. 

Onze bloeiende Akkerrand op foto door Sanne Creuels
Wit ei
Onze kippen zijn wit; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

MergellandEi 2024

Wegens succes binnenkort een andere leuke actie!!!

We hebben een geweldige kortingscode speciaal voor jou.
Scoor 10% bij onze boerderij-ei automaat. Dus, als je nog op zoek bent naar verse, heerlijke eieren, dan moet je zeker een kijkje nemen ;)
×

Ey, hoi!

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app ons deze voor een voucher van het statiegeld.

× Hoe kan ik je helpen?