Kakeldoos

FAQ

Vrouw van de akkerbouwer; gedeelde liefde met de bodem

CLUBACTIE

CLUBACTIE

Salade-gefituurd-ei_ Janneke Philippi

Salade met gefrituurd ei van Janneke Philippi

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Super eggs Benedict van Jamie Oliver

Lemoncurd

Lemoncurd

Soepkip

Sophine de Sophin

Oma’s creme de caraque

Oma’s creme de caraque

Maud’s eiwit soesjes

Maud’s eiwit soesjes

Rob’s Wafels

Rob’s Wafels

Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue

Aardappel, met spek en ei.

Aardappel, met spek en ei.

Gehaktbal met verstopt eitje

Gehaktbal met verstopt eitje

Bloeiende Boer En Buurt

Statiegeld

Statiegeld

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Gezond en blij met kip en ei uit eigen Mergelland wei

Groningse eierballen

Groningse eierballen

Dieren-eieren

Dieren-eieren

Kip Kerrie Salade

Wiedewiedebietpiet

Joeufke in de bloome

Soepkip

Qr scanner en BTW bonnetje

Qr scanner en BTW bonnetje

Wereldeidag

Wereldeidag

Soepkip met kruidenbuiltje

Soepkip met kruidenbuiltje

Voor alle liefhebbers van ons ei

Citta Slow

Citta Slow

de wandelaar

Huppelpad

Nieuwe medewerkers

Nieuwe medewerkers

Sophine de sophin

De suikerbiet een zoete verrassing….

BIG Challenge/Alpe d'Huzes

Weer Thuis!!! Enorm mooi om mee te maken. Lees hier alles over Chicks are Cool en

BIG Challenge o.a. FOTOVERSLAG

   BIG Challenge is een actie vanuit de Nederlandse veehouderij in de strijd tegen kanker. De deelnemers aan BIG Challenge beklimmen de Alpe d’Huez in Frankrijk en halen geld op voor kankerbestrijding ( minimaal 5000,- per deelnemer)

  Via Marian, ook een pluimveehoudster en
  mmmEggie, ben ik op het idee gebracht om mee te doen. Voorheen nooit aan wielrennen gedaan, gedacht of zelfs nog nooit naar de alpe d’Huzes gekeken, maar wel een warm hart voor KWF.

Sinds 10 jaar hebben we,Guus, mijn man en 3 kids een gemengdbedrijf; legkippen en akkerbouw, genaamd MergellandEi. Het contact met andere legpluimveehoud(st)ers is erg leuk. De combinatie van netwerk van pluimveehouders en actief bezig zijn voor een goed doel vond ik dan ook super.

Sponsors

   Dit jaar hadden we bij BIG Challenge twee pluimveeteams. Een leuke groep fanatieke mensen, van Friesland tot Maastricht. Na een avond brainstormen in Moergestel kregen we steeds meer ideeën.De namen van grote potentiële sponsors werden verdeeld en gevraagd om mee te doen met onze actie. Ieder voor zich benaderde de leveranciers van hun bedrijven, maar ook familie, vrienden en sportgenootjes werden gepord mee te doen. Nogmaals bedankt allemaal!

Op de LIV in Venray en de beurs in Assen hebben we massaal Coole T-shirts weten te verkopen. Daarnaast hebben we speciaal bier laten brouwen en dat ook verkocht, samen met speciale handdoeken en petten.

Met Pasen hebben we een enorme eiberg gebouwd in Eibergen. Het idee was dáár ook geboren en in het paasweekend wat t zover. De ingrediënten: een technische tekening ( een bevriende architect van teamgenoot Bart) , 38.800 gesorteerde rauwe eieren (de eierhandelaar deed gratis voor ons de eieren sorteren), zand en wij zelf. De berg werd opgebouwd om deze met de open dag bij Bart en mmmEggie collega Maartje Gussinklo te showen. Iedereen heeft er veel over kunnen lezen en zien want de berg is goed in de publiciteit geweest! Zelfs Sharon Dijksma kwam met haar gezin de berg live bekijken. Zij kocht ook zo´n cool T-shirt!

De berg is ludiek verkocht en de gebruikte eieren zijn ook weer verkocht.

Naast dit evenement hebben we een week voor de alpe d’Huzes een heus dance event georganiseerd met Mental Theo. We reden met ons gezin naar Haps waar de één broodjes ei bakte, frites of kipnuggets en de ander stond weer bij de entree te helpen. ’s ochtends half 6 waren weer thuis.

Op ons bedrijf hebben we speciale alpe d’Huzes eitjes verkocht, maar ook bier, shirts en petten. De dames van de raad van elf en van mijn sportclub hebben allemaal een t shirt gekocht :)). Merci alle vrouwluu! En vele anderen!

mixfit

Trainen

   Perfect wonend, met de heuvels in de achtertuin een fiets gekocht en toen na carnaval begonnen bij de fietsclub Sint Geertruid. De eerste 50 kilometer waren pittig maar opgeven is geen optie:)

  Overigens is deze wielerclub “beroemd” van zijn mooie MH2D tochten”

Naderhand volgde de eerste 80 en langzaamaan steeds iets meer. Ik kreeg langzaam het vertrouwen dat ik de alp 3 keer zou kunnen fietsen.

De vele ritjes door de mooie Voerstreek tijdens de bloesem waren echt genieten. Laatst scheurde de Amstel Gold Race langs ons bedrijf. De dag ervoor was de toerversie. Duizenden wielrenners vertoefden in Zuid-Limburg. Ik heb ook enkele kilometers meegefietst met de toerversie. Ik rij toch liever in een kleiner groepje en ben ook van Amstel-route naar de Leffe route afgeweken.

Alpe d’Huzes

   Na een drukke week; Chicks are Cool dance event, feesten en kippen laden kwamen we zondagavond aan de voet van de berg. Het laatste half uur wou ik zelf rijden. Dus in de tweede versnelling de Alpe d’Huez op.

 

   Ik ben onderweg uitgestapt, foto gemaakt en dacht ‘Wow, wil ik deze berg drie keer op gaan fietsen?’ Vertrouwen weg!

We kwamen aan in ons  5 persoons appartement en ik voelde me toch wel opgehokt. Wat klein voor ons vijven.  Gesproken over welzijn…

Maandagochtend fietsten we de tocht La Bérarde met de BIG Challenge groep. Kei gezellig en prachtige natuur. Wat een belevenis.  De rit was goed om te doen. Mooi om de bergen te fietsen, toch weer wat anders als die heuveltjes bij ons in het Limburgse land.  Maar wat een hitte en wat een lange berg!  Daar moest ik nog wennen. Ik heb na de tocht een tandje bij laten zetten om wat lichter te kunnen trappen en het vertrouwen aan het laatste tandje over te laten :))

’s Avonds de uitreiking van de Bas Mulder Award. Mooi om te horen wat die jonge onderzoekers voor goede resultaten halen met geld van Alpe d’HuZes. Ze vertelden met passie wat ze onderzoeken. Allemaal knappe koppen.

Voor de koersweek in Frankrijk hadden we dinerbonnen besteld voor

€ 10,-. Het eten wordt gesponsord en die € 10,- gaan naar KWF. Twee vliegen in een klap.

De motivatiebijeenkomst van BIG Challenge op dinsdagmorgen. Van allerlei instructies gehad via de pluimveeapp maar niet dat ik tissues moest meenemen. Indrukwekkende verhalen! Heel bijzonder, daar krijg je ook kracht door.

Met BIG Challenge zijn we de grootste groep binnen Alpe d’HuZes. We verkochten ook daar Coole T-shirts. Mooi om te zien hoe heel veel mensen daar in rond liepen.

Het was bijzonder om deze week mee te maken.  Iedereen doet zijn ding waar hij of zij goed in is. De een verkoopt shirts, de ander verzorgt de koffie, of het toilet en de ander loopt of fietst. Samen in de strijd tegen kanker.

Woensdag was de Alpe d’HuZus. Een dag voor de supporters die ook een keer de berg willen bedwingen. Voor ons leuk om te zien hoe het allemaal loopt. Woensdagavond de bezinningsavond van Alpe d’HuZes. Emotionele verhalen. Die heb je ook nodig; daar krijg je meer motivatie van.

Donderdag om twee uur snachts opgestaan. De kids lagen in de woonkamer aangrenzend aan het keukenblokje, een kop koffie en een eitje gegeten en met de fiets afgedaald. Prachtig met al die brandende kaarsjes langs de berg. Als je er langs fietste, voelde je de warmte. Onderaan in het dorp wachtten we midden in de nacht geduldig op het startsein.

Het was al redelijk warm. Tijdens  de eerste beklimming ging mijn derailleur tussen de spaken met een schakelfout. Fiets op de nek en op weg naar een hulpdienst. Gelukkig staan er op de berg fietsenmakers dus het werd redelijk snel opgelost.

Eenmaal over de finish werd ik in het oppeppunt van BIG Challenge geweldig opgevangen. De fiets werd opnieuw naar de fietsenmaker gebracht waarna het weer gesmeerd liep. Ik kreeg een super verzorging: een warm dekentje, eten, drinken en een knuffel van de hele familie.

Om half 1 was ik voor de derde keer boven. Het was echt heet onderweg; vrijwilligers stonden met natte sponzen en water langs de berg. Dat had je hard nodig om onder meer je hoofd koel te houden. Op de berg zelf komt er een kleine watervalletje aan de weg uit. Daar heb ik ook vaak mijn spons in gedrenkt en daarna mijn hoofd.

Eenmaal boven in het oppeppunt moest je snel droge kleren aan, want anders krijg je het koud. Helaas was mijn droge kleding met mijn gezin verdwenen. Ze stonden anderen op te peppen, te duwen, van sponzen te voorzien en kanjers stroopwafels in de bocht van BIG Challenge, bocht 3. De vierde afdaling heb ik met vertraging voortgezet. Onderweg naar boven toe zie je zoveel; veel spandoeken van overleden of mensen die vechten tegen kanker, herinneringen aan overledenen, veel publiek, muziek en hulp.

Daar krijg je kracht van om weer op die pedalen te stampen. Je hebt elkaar allemaal nodig. Ik zag een man een kruiwagen met bakstenen de berg op duwen. Borden met superheld en foto’s erbij; emotionele taferelen. Ik denk wel dat het mensen goed doet om zo hun verdriet te verwerken. Je snapt hier wel dat je niet voor jezelf de berg opkomt. Dus na de vierde klim besloot ik dat ik boven bleef tot de gezamenlijke klim.

Finish 

BIG Challenge organiseert altijd een laatste gezamenlijke klim. Om half 6 starten beneden aan de berg. Diegenen die nog onderweg zijn of in het oppeppunt, zoals ik, sloten bij bocht 3 a

Bart Gussinklo, pluimvee teamgenoot en Inge van Schip de jongste deelnemer van BIG Challenge droegen het finishbord. De wandelaars en een hele sliert fietsers met die groene helmhoesjes daarachter. ’s Avonds hoorden we op de kanjerbijeenkomst dat het bedrag al verhoogd was naar 595.103 euro! Dit bedrag loopt nog steeds op. Opgevenisgeenoptie sluit voor ons team BC pluimvee in oktober 2015!

Feestje

  De dag erna heb ik met Rob de berg nog een keer beklommen; dat was even genieten. Voor het eerst in de clicks en dan 14 km naar beneden scheuren en toen omhoog. 🙂 Guus is de berg opgelopen. Samen genoten. S’Avonds met pater moeskroen op de bühne hebben we onze week mooi afgesloten.

Kortom bijzonder om mee te maken! Elke ziekte verdient eigenlijk zo’n evenment en inzamelingsactie. Maar ieder zijn ding!

Opgeven is geen optie!

Vanaf februari heb ik als deelnemer van BIG Challenge 2015/alpe d’Huzes regelmatig geblogt op de site van pluimveeweb. Deze blogs zijn na te lezen op o.a. http://www.pluimveeweb.nl/artikelen/2015/06/blog-vera-bijzonder-om-mee-te-maken/

Wit ei
Onze kippen zijn wit; Daarom leggen ze witte eitjes met een eicode.
Akkerbouw
Antibiotica-vrij
Kwaliteit
 
Vertrouwd en gecertificeerd;

 

Automaat 24/7

Boer-der-ei automaat

24/7 bereikbaar

Duurzaam

Zonnepanelen, mest op akkers, bloeiende boerenbuurt

MergellandEi 2024

Wegens succes binnenkort een andere leuke actie!!!

We hebben een geweldige kortingscode speciaal voor jou.
Scoor 10% bij onze boerderij-ei automaat. Dus, als je nog op zoek bent naar verse, heerlijke eieren, dan moet je zeker een kijkje nemen ;)
×

Ey, hoi!

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app ons deze voor een voucher van het statiegeld.

× Hoe kan ik je helpen?