Vrij in de wei; het betere leven

Beter Leven

Vrij in de wei

  • Net zoals het sterrensysteem van het Beter Leven Keurmerk hebben wij een maximale groepsgrootte van 6000 kippen.

  • De vrije uitloop kippen hebben toegang van 10:00 tot zonsondergang ( minimaal 8 uur/dag) tot de weide. Hier staat beschutting in de vorm van hoogstambomen en struiken en camouflagenetten.

  • De snavels van al onze hennen zijn niet gelaserd of gekapt. Verenpikken wordt gedeeltelijk voorkomen door voldoende afleiding, frisse lucht, pikstenen,  bewegingsvrijheid en een natuurlijk dag- en nachtritme. 

  • Als je kippen zegt, zeg je ook hanen. De kip is voor het ei en de haan wordt natuurlijk ook geboren. Onze hanen worden op een andere boerderij grootgebracht. Dit is niet een dubbel doel maar zelfs een 3 dubbel doel. De haan voor het vlees, de kip voor het ei en de uitgelegde kip voor de soep

Overdekte uitloop

  • Wanneer er ophokplicht is vanwege vogelgriep dreiging hebben ze toegang tot de overdekte uitloop. Deze is groter dan  50 % van het staloppervlak

  • Álle kippen hebben toegang tot een overdekte uitloop met frisse lucht en in de stal liggen strobalen zodat de kippen kunnen scharrelen en pikstenen.

Zuiver voer

Onze kippen krijgen Non GMO (niet-genetisch-gemanipuleerd) en GMP+ (gecontroleerd)voer. Het geeft ons een kwaliteitsgarantie omdat diervoeding een directe invloed heeft op de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong zoals ons ei. In deze garantie zitten ook reststromen zoals zonnebloemzaad- en sojaschroot. We gebruiken geen antibiotica of andere middelen. 

Onze bestrijding tegen vogelmijt is 100% biologisch.

Op onze akkers telen we graan, mais die we gedeeltelijk terug leveren aan de voerfabriek. Deze maakt hiervan een totaal voer en levert ons dat elke 2 weken.

Lokaal voor Lokaal. Verbinden en OntMoeten.

Wij zijn overtuigd dat je in de buurt moet kweken wat je elders wil verkopen. 

Er zijn zoveel concepten gemaakt,  ja dat verkoopt maar wij kiezen voor boeren met een lokaal tintje.

Lees meer over evt andere concepten en hoe wij hierin staan.

1 Anti-concept met vleugeltjes?

 

Onze ei en kip kwaliteit is gewaarborgd door éigenwijsheid en keuringsinstanties 

Telefoon

+31-614500373

Boer-der-Ei-automaat

elke dag 24/7 open

Adres

Keerestraat 3 6251 NJ Eckelrade

Email

info@mergellandei.nl

Bestelling afhalen

Maandag — Vrijdag 10:00 – 12:00

Gemiddeld 75 kcal. Ze staan niet voor niets in de schijf van vijf en nutriscore A. 

Eieren zijn erg gezond.

Dan is het een vrije uitloop ei. Lekker vrij in de wei!

❝H𝐨𝐞 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐮 𝐬𝐩𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐡𝐨𝐞 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐫❞💰 😄. Bij 14 rekjes maken we er 16 en bij 20 maken we er 24 van.  Of doneer je trays aan KWF, clubactie of ons huppelpad! .Lever de trays in bij de volgende aankoop vanaf 10 stuks. Maak een foto en U ontvangt binnen 2 werkdagen een voucher.  Scan ‘m bij de witte boer-der-ei-automaat!(zie foto) Let op! ❝𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐮𝐜𝐡𝐞𝐫 𝐦𝐨𝐞𝐭 𝐢𝐧 𝟏 𝐤𝐞𝐞𝐫 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞𝐞𝐝 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧❞Bedankt voor de eier-aankoop. Tot snel! Fam. Lardinois/MergellandEi 🐓🥚

Top

Mergellandei 2024

Gefeliciteerd

We hebben een geweldige kortingscode speciaal voor jou.
Scoor 10% bij onze boerderij-ei automaat. Dus, als je nog op zoek bent naar verse, heerlijke eieren, dan moet je zeker een kijkje nemen ;)
×

Ey, hoi!

Als u minimaal 10 MergellandEi ei trays heeft leeg gesmuld;  leg ze terug in een vak van de Boer-der-Ei automaat; maak een foto en app ons deze voor een voucher van het statiegeld.

× Hoe kan ik je helpen?