Ingrediënten
- 10 eieren
- 2 a 3 gerookte forellen
- olijfolie olie
- Peper en zout
- 2 dl slagroom
- Worcestersaus
- Tabasco
- 2 tl rode wijnazijn
- tuinkers
Bereiding:
Verwijder de kopjes van de eieren. Scheid van elk ei de dooier en het eiwit. Spoel het eitje uit en giet voorzichtig de dooier terug in het eierschaaltje. Dit één voor één doen !
Zet ze in een ovenschaal met zout. Doe op de dooier peper en zout en een theelepel olie.
Snij de gerookte forel in fijne stukjes.
Sla de slagroom stijf en maak op smaak met enkele druppels Worcestersaus , Tabasco en 2 tl rode wijnazijn.
Vlak voor het opdienen: zet de eitjes 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C. Haal ze uit de oven en vul ze met de forel stukjes en de slagroom.
Opdienen:
Zet de eitjes op een bergje zeezout midden op een bordje en garneer af met tuinkers.
Eiwit:
Het eiwit blijft over en daar kun je lekkere merinque van maken. Klik hier voor het recept.